Antena Căutare

Pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019! Ei vor încasa bani mai mulți în Republica Moldova

Persoanele care încasează pensii mai mici de 1 589 de lei vor primi bani mai mulți de la 1 ianuarie 2019, conform unui proiect de lege care prevede majorarea cu zece la sută. 

Persoanele care încasează pensii mai mici de 1 589 de lei vor primi bani mai mulți de la 1 ianuarie 2019, conform unui proiect de lege care prevede majorarea cu zece la sută.

Astfel, conform anunțului făcut de Vlad Plahotniuc, lider al Partidului Democrat din Republica Moldova, această decizie a fost luată ieri de Executiv.

„Acestea sunt roadele muncii noastre de până acum, atunci când am vorbit și am efectuat reforma sistemului de pensii. A fost o reformă care a venit să aducă echilibru și echitate în sistemul de pensii și a eliminat o nedreptate care a fost în acest sistem. Acum este o majorare a pensiilor și este o majorare adevărată”, a declarat acesta.

Pentru implementarea proiectului în anul 2019 sunt necesare aproximativ 567 de milioane de lei, iar banii vor fi alocați din Bugetul de Stat sau Bugetul asigurărilor sociale de stat.

Executivul precizează că majorarea de 10% nu va afecta celelalte plăți sociale de care beneficiază persoanele cu pensii mici, inclusiv ajutorul social pentru perioada rece a anului.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2019 va începe reexaminarea pe etape a pensiilor celor care au muncit după pensionare, iar de la 1 aprilie urmează o nouă indexare a pensiilor.

Inventivitatea românilor nu are limite! Un român a strâns aproape jumătate de milion de euro furând cabluri din Italia! ... Cutremur de 5,3 grade! O insulă tropicală a fost lovită de undele de șoc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x