Antena Căutare

Peste 210 mil. de drogati, pe Pamant! Vezi unde se produce cea mai multa "coca"!

Productia globala de droguri opiacee noi, care au efecte asemanatoare drogurilor traditionale, dar nu sunt interzise in toate tarile, a crescut abrupt, in ultimul an, se arata intr-un raport la Natiunilor Unite, citat de guardian.co.uk. Pe plan global, 39 de milioane de persoane sunt dependente de heroina, cocaina si de alte opiacee periculoase, de sinteza.



Productia drogurilor de sinteza, spre desobire de a celor clasice, nu este dependenta de culturile de plante opiacee, ci se bazeaza pe substante chimice care pot fi usor procurate.

Declinul provizoriu al productiei globale de opiu s-a datorat unei molimi care a distrus culturile de maci din Afganistan (principalul producator al planetei), dar se considera ca situatia nu se va repeta anul acesta.

Pe de alta parte, culturile de coca au intrat realmente in declin: fata de 2007, suprafata terenurilor cultivate cu coca a scazut cu 18%, ajungand la 149.000 de hectare. In Columbia au ramas 62.000 de hectare cultivate, fata de peste 163.000 in urma cu 10 ani. Astfel, Peru a depasit Columbia la productia plantei de coca.

Citeste si Jurnalul

FOTO: nowpublic.com

Planul de aderare a Croatiei la UE a fost oficial aprobat... Nokia, aproape de disparitie pe piata din SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x