Antena Căutare

Anunțul trist făcut în această după-amiază! Lumea artistică e în doliu. A murit unul dintre cei mai mari directori de teatru!

Sir Peter Hall, fondatorul Royal Shakespeare Company şi fost director al Royal National Theatre, a murit luni, la Londra, la vârsta de 86 de ani, după ce în urmă cu şase ani a fost diagnosticat cu demenţă, informează BBC.

El a fost cel care a pus pentru prima dată în scenă ”Aşteptându-l pe Godot”, după Samuel Backett, în limba engleză şi, în premieră mondială, ”Homecoming”, după Harold Pinter.

Peter Hall a devenit director artistic al Teatrului Naţional din Londra în 1973 şi a fost responsabil de mutarea instituţiei din Old Vic în complexul din South Bank.

La vârsta de 29 de ani a fondat Royal Shakespeare Company (RSC) şi a condus compania până în 1968. După ce a părăsit Teatrul Nţional, în 1988, a înfiinţat Peter Hall Company (1988 - 2011), iar în 2003 a pus bazele Rose Theatre Kingston.

Printre proiectele sale s-au numărat premiere pe scenele din Londra şi Broadway ale unor spectacole precum ”Bedroom Farce” (1977), după Alan Ayckbourn, şi ”Antoniu şi Cleopatra/ Antony and Cleopatra”, cu Dame Judi Dench şi Anthony Hopkins în distribuţie.

A regizat, în 2003, spectacolul ”Cum vă place/ As You Like It”, după William Shakespeare, în care a jucat Rebecca Hall, una dintre fiicele sale.

Cea mai recentă producţie a lui Peter Hall la Teatrul Naţional a fost ”A douăsprezecea noapte/ Twelfth Night”, în 2011.

El a fost, de asemenea, director artistic al Glyndebourne Festival Opera, în perioada 1990 - 1994.

Fotografia care a stârnit NEBUNIE pe Facebook. Ce făcea acest domn politician în tribunele unui stadion!... Surpriza de la poștă! Toți oamenii vor găsi plicul în cutia poștală!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x