Antena Căutare

Phenianul închiriază un zbor special pentru a evacua în Rusia străini plasaţi în carantină din cauza coronaviruslui

Coreea de Nord a închiriat un zbor special care urmează să decoleze vineri de la Phenian către oraşul rus Vladivostok, cu scopul de a evacua cetăţeni străini prezenţi pe teritoriul său, dezvăluie luni postul chinez CCTV, relatează Reuters.

Phenianul nu a confirmat până în prezent vreo contaminare cu coronavirus, însă a impus perioade de carantină cu o durată de o lună oricărei persoane care prezintă simptome suspecte şi a implementat măsuri ”extrem de puternice”, inclusiv controale consolidate în regiunile de frontieră, în porturi şi pe aeroporturi.

CCTV precizează că zborul special al companiei Air Koryo urmează să transporte în principal membri ai agenţiilor internaţionale şi misiunilor diplomatice europene care doresc să părăsească Nordul.

Postul american CNN dezvăluia vineri, citând o sursă din Coreea de Nord, un plan aflat în elaborare în vederea evacuării a aproximativ 60 de diplomaţi străini, şi anume germani, francezi şi elveţieni, plasaţi în carantină.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, care a prezidat săptămâna trecută o reuniune specială a Biroul Politic al Partidului Muncitorilor (unic), a dat ordin ”să se închidă canalele care permit acestei boli infecţioase să-şi croiască drum” în Coreea de Nord.

Sursa : news.ro

Australia se încălzeşte mai mult decât restul lumii. Riscul asociat fenomenelor extreme se accentuează... Erdogan efectuează o vizită în Rusia joi, pentru a discuta cu Putin despre situaţia din Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x