Antena Căutare

Polonia e pregătită să livreze avioane militare Ucrainei, deși e amenințată de Vladimir Putin. Ce a declarat liderul de la Kremlin

Antony Bliken, Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii a încheiat o înțelegere cu Polonia și alte state din NATO pentru a trimite Ucrainei avioane de război. Reacția Kremlinului a fost una de temut.

colaj blinken si un avion de lupta Galerie
Antony Bliken, Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii a încheiat o înțelegere cu Polonia și alte state din NATO pentru a trimite Ucrainei avioane de război. Reacția Kremlinului a fost una de temut. | Profimedia

Statele Unite ale Americii și Polonia vin în sprijinul Ucrainei care de 12 zile se află în război, după ce rușii le-au invadat țara și au început lupta. Înțelegerea dintre Polonia și SUA a fost stability aseară, 6 martie, iar atunci când Rusia a aflat de acest lucru, amenințările au început să apară.

Polonia va trimite avioanele de luptă MiG, avioane militare care sunt fabricate în Rusia. Astfel, Polonia va primi la schimb din partea SUA avioane militare F-16 pentru a înlocui navele militare pe care le oferă Ucrainei.

SUA și Polonia, acord privind trimitea de avioane militare în Ucraina

Antony Blinken a declarat că Polonia deja a primit undă verde de la SUA și totul merge conform planului.

Citește și: Unde i-ar fi ascuns Vladimir Putin pe Alina Kabaeva și cei patru copii ai lor. S-a aflat locul și nu este în Rusia, cum se credea

Citeşte şi: Mesaj scandalos al marelui Evgeni Plushenko: ”Rușii mei, fiți mândri că faceți parte din această nație!”

“În prezent discutăm cu prietenii noștri din Polonia despre demersurile pe care trebuie să le facem pentru a înlocui avioanele militare pe care ei le vor trimite în Ucraina”, spune Blinken pentru CBS, citat the The Sun.

Secretarul de Stat al SUA a mai explicat că state membre NATO și membre ale G7 lucrează împreună pentru a pune presiune pe oficialii de la Kremlin și pentru a introduce chiar și mai multe sancțiuni pentru Rusia în zilele ce urmează.

Antony Blinken a subliniat faptul că Vladimir Putin dorește să facă războiul din Ucraina să fie și mai agresiv, atât împotriva militarilor ucraineni, cât și împotriva civililor. De asemenea, oficialul american a mai spus că e posibil că acest conflictarmat să dureze mai mult decât ar fi putut anticipa.

Ce amenințare au primit cele două state de la oficialii ruși

După decizia SUA de a colabora cu Polonia pentru a trimite ajutoare în Ucraina, Ministul de Apărare al Rusiei a repetat că implicarea oricărei țări NATO în acest război reprezintă o amenințare direct pentru Rusia.

Citește și: Moscova anunţă ONU că urmează să deschidă mai multe culoare umanitare. Urmează să aibă loc a treia rundă de negocieri

Igor Konashenkov, un reprezentant al oficialilor ruși, a declarat:

“Știm sigur că avione de război ucrainene au zburat către România și alte state învecinate. Dacă aceste țări se folosesc de astfel de mijloace pentru a ajuta forța aviatică militară din Ucraina, acest lucru este considerat ca o implicare a statelor în conflictul armat din Ucraina”.

Între timp, președintele Ucrainei Volodir Zelenski face apel la statele membre NATO să închidă spațiul aerian de deasupra Ucrainei pentru a împiedica navele militare ruseși să atace în continuare.

“O să repet în fiecare zi: închideți spațiul aerian de deasupra Ucrainei. Închideți-l pentru toate rachetele rusești și navele de război din Rusia, pentru toți teroriștii lor. Dacă nu veți face asta, dacă nu ne veți da măcar avioane militare cu care să luptăm, concluzia e una singură: vreți să murim toți, încet, dar sigur”, a mai adăugat Zelenski, potrivit ndtv.com.

Moscova anunţă ONU că urmează să deschidă mai multe culoare umanitare. Urmează să aibă loc a treia rundă de negocieri... Coreea de Sud a interzis călătoriile în unele zone din Rusia şi Belarus, aflate la graniţa cu Ucraina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x