Antena Căutare

Portretul cu Regina Elisabeta a II-a pe care Casa Regală britanică l-a publicat în ziua funerariilor

Casa Regală din Marea Britanie a publicat ultimul portret nemaivăzut cu Regina Elisabeta a II-a, care a murit pe data de 8 septembrie 2022.

Colaj cu Regina Elisabeta a II-a și sicriul ei Galerie
Casa Regală britanică a publicat un ultim portret nemaivăzut cu Regina Elisabeta a II-a | Profimedia

Palatul Buckingham a făcut public un ultim portret nemaivăzut al reginei Elisabeta a II-a. Fotografiat de Ranald Mackechnie, acesta o înfățișează pe regretata Suverană într-un costum albastru pudrat, zâmbind cu gura până la urechi. Ea poartă colierul său caracteristic cu trei rânduri de perle și cerceii asortați. Pe pieptul ei este prinsă o broșă din acvamarin, care a fost un cadou de la tatăl ei, regele George, pentru cea de-a 18-a aniversare a sa.

Ce portret cu Regina Elisabeta a II-a a publicat Casa Regală în ziua funerariilor

Este o imagine realizată în luna mai, la castelul Winsdor, cu ocazia Jubileului de Platină.

Citește și: Imagini cu Regele Charles şi prinţul William salutând mulţimea care stă la rând pentru a-i aduce omagii Reginei Elisabeta a II-a

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, la ora locală 19.30 (21.30, ora României), într-o ceremonie privată, în Capela St George's a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei, în urma unor funeralii de stat luni dimineaţa.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe data de 8 septembrie 2022

Regina Elisabeta a II-a a murit la Castelul Balmoral pe data de 8 septembrie 2022. Suverana Marii Britanii avea 96 de ani și din octombrie 2021 a început să aibă probleme grave de sănătate. Moartea Prințului Philip, bărbatul pe care l-a iubit enorm, a slăbit-o pe Majestatea Sa.

Astfel, după ce a fost internată în secret în luna octombrie, Regina Elisabeta a II-a a decis să se odihnească la scurt timp după ce a fost infectată cu coronavirus. Boala COVID-19 a slăbit și mai tare trupul deja în suferință al mamei Regelui Charles al III-a.

Citește și: Cei 8 nepoți ai Reginei Elisabeta a II-a, priveghi la sicriul bunicii. Imaginile care vor rămâne în istorie

Din cauză că nu putea să participe la toate angajamentele regale, fiul său i-a ținut locul în mai multe rânduri.

A venit timpul ca Prințul Charles să fie încoronat Regele Charles al III-a, după un moment de profundă suferință provocat de moartea mamei sale. În doar un an și câteva luni, acesta și-a pierdut ambii părinți. Iată ce a transmis la scurt timp după ce a fost anunțat decesul Reginei Elisabeta, cea pe care o înlocuiește pe tronul Angliei.

Majestatea Sa a domnit 70 de ani și a fost reprezentată de 15 prim-miniştri. În timpul domniei sale au existat 14 preşedinţi americani, pe care i-a cunoscut, cu excepţia lui Lyndon Johnson.

Regina Elisabeta a II-a a fost fiica lui Elisabeth Bowes-Lyon (Regina Mamă Elisabeta) și a lui George al VI-lea al Regatului Unit. Elizabeth Alexandra Mary, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a născut pe 21 aprilie 1926, fiind primul copil al celui care urma să fie regele George al VI-lea.

Regina Elisabeta a II-a a devenit moştenitoare a tronului Marii Britanii când unchiul ei, Edward al VIII-lea, a abdicat pe 11 decembrie 1936, iar tatăl ei a devenit regele George al VI-lea. Ea avea 10 ani.

Imagini cu Regele Charles şi prinţul William salutând mulţimea care stă la rând pentru a-i aduce omagii Reginei Elisabet... Ce inscripție misterioasă a fost făcută în placa de marmură de pe piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x