Antena Căutare

Povestea ucrainencei Olena Kurilo, grav rănită în războiul ruso-ucrainean. Mesajul fiicei sale

Olena Kurilo, o educatoare în vârstă de 52 ani, a devenit imaginea reprezentativă a războiului din Ucraina.

colaj olena Galerie
Olena Kurilo, o educatoare în vârstă de 52 ani, a devenit imaginea reprezentativă a războiului din Ucraina. | Profimedia

Olena Kurilo, o femeia curajoasă din Ucraina, s-a filmat după ce a fost rănită într-un atac al rușilor. La vederea imaginilor cu ea, Rusia a declarat că femeia e actriță și că rănile ei sunt, de fapt, un machiaj foarte bine făcut.

Olena, educatoarea ucraineacă care a trecut prin clipe de groază

Educatoarea în vârstă de 52 ani s-a filmat după ce casa ei a fost impactată de atacurile rușilor în Ucraina. Olena s-a străduit din răsputeri să se apere de atacul devastator, dar a fost rănită. Ei nu i-a fost teamă să se filmeze așa pansată cum era, transmițând astfel un mesaj tuturor ucrainienilor care trebuie să lupte din răsputeri în aceste zile.

Rusia neagă până în prezent faptul că armata sa a atacat, bombardat sau rănit obiective ale civililor.

Citește și: Motivul pentru care soldații ucraineni îşi ung gloanţele cu grăsime de porc pentru a le folosi în lupta cu cecenii

“Sunt victima unei lovituri cu racheta. Spun adevărul, nu mă prefac. Mulți nu cred în veridicitatea lucrurilor care se petrec aici. Ei cred că e o înscenare, dar ca să demonstrez că totul e real, priviți. Astea sunt răni adevăraate. Asta a mai rămas din ochiul meu. Nu pot să văd cu el pentru că mi-au intrat în ochi fragmente ascuțite. Sper să îmi recapăt vederea și că totul va fi bine. Îmi iubesc țara foarte tare”, a declarat femeia cu capul bandajat și plin de răni.

Olena a decis să transmită mesajul ei atât în rusă, cât și în ucraineană, pentru a îi face ambele popoare să înțeleagă prin ce suferință trece Ucraina în prezent. Educatoarea a declarat că își iubește țară și nu vrea să se confrunte cu acest război care a adus atât de multe victime pentru ambele tabere.

“Nu vreau ca moartea să existe pe pământ sau în țara noastră, nu vreau să moară copiii noștri sau civilii”, a mai spus Olena.

Fiica Olenei, Ekaterina, în vârstă de 27 ani, a transmis și ea un mesaj pe rețelele sociale, rugându-I pe cei care află povestea lor să nu mai împrăștie știri false. Mama ei aproape a orbit complet după ce bucăți de sticlă i-au intrat în ochi atunci câd bomba rusească le-a distrus locuința din Chuhuev, Ucraina.

Citește și: Olena Zelensky a postat un nou mesaj emoționat pe Instagram: „Așa arată Ucraina acum”

Ce mesaj a transmis fiica Olenei, Ekaterina

“Există versiuni potrivit cărora mama mea ar fi o actriță și că video-ul cu explozia este unul vechi, din 2014, în Donbass”, a povestit Ekaterina pe rețelele sociale, potrivit Daily Mail.

“O altă sursă spunea că poza este de la explozie din 2018 care avusese loc în Rusia, la o benzinărie”, a mai completat fiica Olenei.

Citește și: Ce probleme medicale ar avea Vladimir Putin. Ar fi fost operat în 2020 pentru a fi tratat de cancer

Ekaterina a făcut un apel către toate canalele de media, rugându-I să nu mai împrăștie știri false despre evenimentele tragice din Ucraina, explicând că povestea lor este una cât se poate de reală.

În unele știri, Rusia a condamnat Ucraina că folosește video-uri mai vechi cu evenimentele din 2014 pentru a speria populația.

“Nu m-am gândit niciodată că o să privesc moartea în ochi și că o să văd război. Nu puteam să îmi imaginez nici în cele mai negre coșmaruri”, a mai adăugat Olena.

Premierul canadian Justin Trudeau vrea să interzică importurile de ţiţei din Rusia: „Putin a făcut o mare greșeală”... Rusia a fost exclusă din competițiile internaționale de fotbal. Decizia luată de FIFA și de UEFA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x