Antena Căutare

Premieră în lumea medicală! Un pacient a fost adus în starea de „animație suspendată”. Procedura ar putea salva sute de vieți

Unui pacient din Statele Unite ale Americii i-au fost estompate, în premieră, toate funcțiile organismului. Această procedură ar putea salva vieți în cazul traumatismelor cauzatoare de moarte.

Premieră în lumea medicală! Un pacient a fost adus în starea de „animație suspendată”. Procedura ar putea salva sute de vieți
Premieră în medicină! Un pacient a fost adus în stare de „animație suspendată”

Procedura a fost realizată de către o echipă de medici de la Școala de medicină a Universității din Maryland, în cadrul unor teste clinice care au ca scop rezolvarea unor traumatisme care pot provoca decesul.

Tehnica este numită în mod oficial resuscitare și conservare de urgență și a fost efectuată pe pacienți care au ajuns la Centrul Medical al Universității din Maryland, Baltimore, cu traume acute, cum ar fi rănile provocate prin împușcare sau înjunghiere, sau persoane care au suferit un infarct și au pierdut peste jumătate din cantitatea de sânge din organism.

Procesul implică răcirea rapidă a creierului până la temperaturi între 10 şi 15 grade Celsius. Se face prin înlocuirea sângelui cu o soluţie salină rece ca gheaţa, iar activitatea cerebrală este oprită aproape în totalitate. Ulterior, pacienții sunt deconectați de la sistemul de răcire, iar în mod normal ar fi considerați decedați, sunt mutați în sala de operație, iar medicii au la dispoziție două ore pentru a-i opera. După terminarea intervenției, corpul pacientului este reîncălzit, iar inima reconectată.

Rezultatele acestor teste clinice vor fi publice la sfârșitul anului 2020 și au fost aprobate de Administrația pentru alimente și medicamente din Statele Unite ale Americii.

Procurorul general al Israelului Avichai Mandelblit urmează să anunţe dacă îl inculpă sau nu pe Netanyahu de corupţie, a... Medicii, în alertă! O epidemie periculoasă a izbucnit, chiar la granita României!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x