Antena Căutare

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern convoacă alegeri legislative cu două luni înainte de termen, în septembrie

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a convocat marţi alegeri legislative în septembrie, un scrutin care ar urma să-i permită să-şi dovedească popularitatea puternică de care se bucură în străinătate, relatează AFP.

Conducătoarea de centru-stânga, care intenţionează să candideze la un al doilea mandat de trei ani, a anunţat că alegătorii sunt chemaţi la urne la 19 septembrie, cu două luni înainte de data stabilită în vederea scrutinului la terman.

”Le voi cere tuturor neozeelandezilor să continue să-mi susţină acţiunea şi conducerea actuală a Guvernului, fondată pe stabilitate, o economie puternică şi provocări pe termen lung cu care Noua Zeelandă se confruntă”, a declarat Ardem, în vârstă de 39 de ani.

În primul său mandat ea a devenit mamă şi şi-a făcut un nume mondial prin gestionarea atacului vizând două moschei la Christchurch, în martie 2019, soldat cu 51 de morţi, şi erupţia în decembrie a Vulcanului White Island, soldată cu 20 de morţi.

Pe plan intern, sondajele arată o scădere a cotei popularităţii sale.

Conservatorul Simon Bridges, liderul Partidului Naţional (opoziţie), a atacat-o pe Ardem cu privire la subiectul conflictului teritorial cu maori şi a programului său privind cumpărarea de armament după atacul armat de la Christchurch.

Jacinda Ardern este criticată de asemenea pe tema kiwiBuild - un program de construcţie de locuinţe. Programul prevede permiterea accesului la proprietate la preţuri abordabile, prin construirea a 100.000 de case. Până în prezent, el nu a răspuns aşteptărilor.

Economia neozeelandeză suferă din cauza unei creşteri slabe, iar costul vieţii a crescut.

Sursa : news.ro

Prima contaminare de la om la om cu noul coronavirus chinez în primul caz din Germania; Japonia anunţă un prim caz de co... Guvernul minoritar al lui Justin Trudeau supravieţuieşte unei moţiuni de cenzură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x