Antena Căutare

Premierul turc a anuntat ca Turcia nu intentioneaza sa atace Siria

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat, miercuri, ca tara sa nu intentioneaza sa atace Siria, care a doborat unul dintre avioanele de lupta ale Turciei.

"Poportul turc nu intentioeaza sa atace Siria. Turcia nu arata nici o atitutdine ostile impotriva vreunei tari", a declarat premierul turc, citat de agentia de presa Anatolia.

Cu o zi inainte, Erdogan spunea ca autoritatile turcesti vor riposta fata de orice inalcare a frontierei sale catre Siria, dupa ce tara a distrus, pe data de 22 iunie, unul dintre avioanele de lupta ale Turciei.

NATO si-a exprimat solidaritatea fata de Turcia, considerand acest incident ca fiind "inacceptabil". Aflandu-se la o conferinta in Parlament, premierul turc a criticat dur regimul sirian, spunand ca tara are parte de o "dictatura cruda".

Avionul turc de lupta, F4 Phantom, a fost doborat in timp ce efectua o misiune deasupra Marii Mediterane, Damascul sustinand ca aparatul de zbor a intrat in spatiul aerian sirian.

Foto: itusozluk.com

Israelul, atacat cu rachete lansate din Fasia Gaza. Proiectilele au fost doborate... In Finlanda, "capacitatea" nu e subiectiva!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x