Antena Căutare

Presedintele Mahmoud Ahmadinejad, audiat de Parlamentul iranian

Presedintele iranian Mahmud Ahmadinejad a fost convocat la Parlament pentru a raspunde la 10 intrebari, fapt fara precedent. Dupa ce a dat explicatiile cerute, Ahmadinejad a adaugat, ironic, ca, in locul deputatilor, ar fi gasit intrebari mai grele. Ahmadinejad este primul presedinte din istoria tarii convocat de Parlament de la fondarea Republicii Islamice in 1979.

Liderul iranian a fost convocat de un grup de deputati pentru a raspunde acuzatiilor de administrare defectuoasa a economiei tarii si de sfidare a liderului suprem, Ayatollahul Ali Khamenei. Ahmadinejad a fost acuzat, de asemenea, ca a incercat sa relaxeze regulile islamice privind vestimentatia femeilor sau a relatiilor dintre sexe, precum si irosirea fondurilor pentru subventiile de stat.


Mahmud Ahmadinejad a fost sfidator si a respins incercarile de a-l face de ras cu intrebari.

"Am fost pregatit sa raspund intrebarilor inainte de alegeri", a raspuns Ahmadinejad, referindu-se la cele mai recente sondaje de opinie parlamentare. "Dar m-am gandit ca ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor si ca apoi as fi fost invinuit. Sunt cel mai usor de blamat", a adaugat presedintele iranian.

Cutremur cu magnitudinea de 6,4 in Papua Noua Guinee... Atac cu bata de baseball la o moschee in Franta: Un mort si un ranit grav...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x