Antena Căutare

Preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa se plasează în carantină două săptămâni, ca măsură de precauţie, din cauza noului coronavirus

Preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa a anunţat că se plasează în carantină, ca măsură de precauţie, şi şi-a suspendat întreaga activitate politică în Portugalia şi în străinătate pe o perioadă de două săptămâni, relatează AFP.

El a justificat această decizie fără precedent prin faptul că s-a aflat în contact, săptămâna trecută, cu elevi de la şcoală din nordul Portugaliei, închisă după aceea, după descoperirea unui caz de contaminare cuu noul coronavirus.

”Nici elevul spitalizat şi nici clasa sa nu au participat la această întâlnire”, preciza duminică preşedinţia pe site..

Şeful statului ”nu prezintă niciun simptom” şi îşi va continua activităţile la palatul prezidenţial.

Preşedintele a decis să urmeze recomandările autorităţilor sanitare, se arată în comunicat, deoarece consideră că, în ceea ce priveşte prevenţia, el este cel care trebuie ”să dea exemplu”.

Portugalia se confruntă de sâmbătă cu o creştere a numărului cazurilor de covid-19, mai ales în nordul ţării.

Ea a depăşit sâmbătă pragul de 20 de cazuri confirmate, în contextul în care vineri seara înregistra 13.

Pentru a face faţă, autorităţile au anunţat un ansamblu de măsuri cu privire la nordul Portugaliei - suspendarea temporară a vizitelor în spitale, azile de bătrâni şi închisori,închiderea unei şcoli şi a două universităţi.

Cazuri de covid-19 la persoane care au frecventat aceste locuri ”au fost confirmate recent”, ceea ce ”creşte riscul transmiterii în aceste instituţii”, a subliniat ministrul Sănătăţii Marta Temido.

”Virusul a înregistrat în puţine zile o răspândire rapidă de la un singur caz”, ceea ce a determinat autorităţile ”să ia aceste măsuri în mod preventiv”, a precizat Graça Freitas, care conduce Direcţia Generală a Sănătălii (DGS).

Sursa : news.ro

Ieri a fost, astăzi nu-i! Una dintre statuile Parcului Național Rapa Nui, distrusă de o camionetă... Reacția virală a unui bărbat după ce o femeie a tușit în fața lui, în tren, fără să-și acopere gura. "Este dezgustă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x