Antena Căutare

Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, huiduit in Parlament de sustinatorii Iuliei Timosenko

Ieri, presedintele ucrainean, care a venit in Parlament cu ocazia deschiderii noii sesiuni, a fost primit cu huiduieli de catre deputatii opozitiei, care ulterior au parasit sala in semn de protest fata de procesul impotriva fostului premier Iulia Timosenko, relateaza AFP.

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko, care este arestata fiind acuzata de abuz de putere, a fost razbunata de sustinatorii sai, care considera ca a fost inchisa pe nedrept si ca arestarea ei, ca si procesul, sunt rezultatul persecutiilor politice ale regimului presedintelui Viktor Ianukovici.

„Cerem sa fie oprite persecutarile politice", au declarat, intr-un comunicat, grupurile parlamentare ale partidului lui Timosenko si Ucraina Noastra-Autoaparare Populara, care detin aproape 150 din totalul de 450 de mandate. Inainte de deschiderea sesiunii, parlamentarii amplasasera pe sediile lor doua portrete uriase cu Timosenko in spatele gratiilor si un aliat politic al acesteia, fostul ministru de Interne Iuri Lutenko.

Ca si Timosenko, si Lutenko este arestat pentru abuz de putere, proces despre care afirma ca este de asemenea orchestrat de putere. La sosirea sefului statului in hemiciclu, opozantii, dintre care mai multe zeci purtau tricouri cu portretul lui Timosenko, au scandat „Rusine!" si au parasit sala in plina sedinta, fara sa perturbe insa discursul presedintelui.

Ianukovici s-a facut ca nu a observat si nu a facut nici o referire la cazul Timosenko. In schimb, si-a exprimat satisfactia fata de relansarea economica a Ucrainei si a subliniat ca e nevoie de accelerarea reformelor.

Citeste si Jurnalul!

Daily Mail cere iesirea Marii Britanii din UE din cauza infractorilor romani si bulgari... Serviciile secrete franceze au avut o colaborare masiva cu cele ale lui Gaddafi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x