Antena Căutare

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu circa 2 dolari pe baril. Ce s-a întâmplat la ultimele negocierile dintre Rusia şi Ucraina

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu circa 2 dolari pe baril după informaţiile pozitive legate de negocierile dintre Rusia şi Ucraina pentru a pune capăt conflictului militar, deşi negociatorii de la Moscova au clarificat că acestea nu reprezintă o încetare a focului.

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu circa 2 dolari pe baril. Ce s-a întâmplat la ultimele negocierile dintre Rusia şi Ucraina
Preţurile petrolului au scăzut marţi cu circa 2 dolari pe baril. Ce s-a întâmplat la ultimele negocierile dintre Rusia şi Ucraina | Shutterstock

Cotaţiile petrolului au fost influenţate negativ şi de noile restricţii din China pentru a reduce răspândirea coronavirusului, care au provocat îngrijorări că cererea de combustibil ar putea fi afectată.

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu circa 2 dolari pe baril

Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 2,38 dolari, sau cu 2,1%, până la 110,10 dolari pe baril până la ora 17:42 GMT (20:00 ora României).

Citește și: Preţurile ţiţeiului au scăzut joi cu aproape 2%. Ce se întâmplă cu plan de boicotare a petrolului rusesc

Cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 1,89 dolari, sau cu 1,9%, la 104,02 dolari pe baril.

Fiecare indicator de referinţă a scăzut cu 7% luni şi a scăzut din nou cu până la 7% marţi, înainte de a reveni de la minimele sesiunii.

Negociatorii ucraineni şi ruşi s-au întâln marţi în Turcia pentru primele discuţii faţă în faţă în ultimele aproape trei săptămâni.

Principalul negociator rus a spus că discuţiile au fost ”constructive”.

Rusia a promis că îşi va reduce operaţiunile militare în jurul Kievului şi în nordul Ucrainei; Ucraina a propus adoptarea unui statut neutru, dar cu garanţii internaţionale că va fi protejată de atacuri.

Cotaţiile petrolului şi-au revenit de la nivelurile minime ale sesiunii atunci când negociatorul principal al Moscovei a avertizat că promisiunea Rusiei de a reduce operaţiunile militare nu reprezintă o încetare a focului şi că un acord oficial cu Kievul mai are un drum lung de parcurs.

Citește și: Preț benzina și motorina, 22 martie 2022. Cât costă litrul de carburant după ce a crescut barilul de petrol

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina ”au progresat”, însă Ucraina nu va ceda ”niciun centimetru” din teritoriu

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina ”au progresat, cu siguranţă”, deoarece pentru prima dată de la începutul negocierilor, delegaţia rusă a ascultat ce a avut de comunicat partea ucraineană. Cu toate acestea, Ucraina nu va ceda ”niciun centimetru” din teritoriu, iar armata rusă nu şi-a retras trupele din Kiev, şi Cernihiv, potrivit lui Ihor Zhovkva, directorul adjunct al Biroului Preşedintelui Volodimir Zelenski.

Oficialul ucrainean a spus că pentru prima dată de când au început negocierile ruso-ucrainene, în cadrul negocierilor de la Istanbul, delegaţia rusă a ascultat partea ucraineană, în loc să dea ultimatumuri şi să îşi expună condiţiile.

Cu toate acestea, Zhovkva a declarat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că Ucraina nu va ceda ”niciun centimetru” din teritoriu, atunci când a fost întrebat despre regiunile separatiste din estul ţării, Doneţk şi Lugansk.

El a mai spus că Rusia nu şi-a retras trupele nici din jurul Kievului, nici din Cernihiv, în ciuda faptului că armata rusă a informat că îşi va reduce operaţiunile în acele zone.

Zelenski spune că războiul dintre Rusia și Ucraina, ar putea ajunge la un final. „Putem spune că semnalele sunt pozitive... Motivul pentru care Volodimir Zelenski și-a concediat doi oficiali din serviciile de securitate. De ce i-a numit „trădăt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x