Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Previziune sumbră pentru România și întreaga lume! „Va fi o suferință de nedescris! A început deja și accelerează cu o rapiditate mai mare decât s-a crezut!”

O previziune sumbră pentru România și întreaga lume a fost făcută de un grup imens de oameni de știință, care au tras un semnal de alarmă, spunând că lumea va fi afectată de o „suferinţă de nedescris din cauza crizei climatice”, dacă nu au loc transformări majore în societatea global.

Avertisment referitor la criza climatică în lume. Ilustrație.

Această previziune sumbră pentru România și întreaga lume a fost transmisă de peste 11.000 de cercetători.

„Declarăm clar și fără niciun dubiu că planeta Pământ se confruntă cu o urgență climatică. Pentru a ne asigura că vom avea un viitor sustenabil, trebuie să schimbăm modul în care trăim. Avem nevoie de transformări majore în modul de funcționare a societății noastre globale și felul în care noi interacționăm cu ecosistemele din jurul nostru", au spus cercetătorii.

Oamenii de știință susțin că nu mai avem timp de pierdut. „Criza climatică a început și accelerează cu o rapiditate mai mare decât cea preconizată. Criza în care ne aflăm este mult mai severă decât am anticipat inițial, ecosistemele și soarta omenirii sunt grav amenințate", au continuat cercetătorii.

Avertismentul a fost publicat în jurnalul BioSciene cu ocazia aniversării a 40 de ani de la prima conferință globală pe tema climei, aceasta fiind organizată la Geneva în 1970.

Acest avertisment a fost rezultatul unei colaborări între zeci de cercetători și susținută de peste 11.000 de oameni de știință din 153 de țări.

Printre schimbările pe care cercetătorii susțin că ar trebui să le aplicăm urgent se numără oprirea creșterii populației, încetarea defrișărilor, oprirea folosirii combustibililor fosili și reducerea consumului de carne, potrivit The Guardian, citat de digi24.ro.

William Ripple, profesor la Universitatea din Oregon și principalul autor al avertismentului, a declarat că a fost motivat să lanseze această inițiativă în urma creșterii alarmante a fenemonelor meteorologice extreme. Un obiectiv important enumerat de către cercetători este stabilirea concretă a cauzelor și efectelor distrugerii climei.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro