Antena Căutare

Prezidentiale in Franta: Confruntare decisiva directa intre Sarkozy si Hollande

Este ziua confruntarii decisive pentru cei doi adversari francezi la fotoliul de presedinte al statului. Cu doar cateva zile inainte de scrutinul prezidential, din weekend, cei doi se vor intalni miercuri seara in singura dezbatere in aceasta formula.

Presedintele in exercitiu, Nicolas Sarkozy, este pregatit de confruntarea cu contra-candidatul sau, socialistul Francois Hollande.

Analistii politici din Hexagon scriu ca este singura sansa pentru Sarkozy sa recupereze diferenta de 7 procente, conform ultimelor sondaje, care ii desparte pe cei doi.

Cu toate acestea, sustinatorii lui Hollande se tem de calitatile extraordinare de orator ale lui Sarkozy, in opozitie cu lipsa de experienta guvernamentala a socialistului.

Strategia, adoptata de Hollande, se va baza pe sublinierea derapajelor economice pentru Franta, scaderea ratingului AAA si numarul mare de someri, in timpul mandatului lui Sarkozy, spun analistii francezi.

Pe de alta parte, presedintele in exercitiu va incerca sa convinga electorii ca socialistul nu are nici el experienta necesara pentru a scoate tara din situata economica dificila in care se afla.

Conform presei franceze, intalnirea, care va fi televizata la ora locala 21:00 (20:00, ora Romaniei), va fi urmarita de o treime din populatia Hexagonului, aproximativ 21 de milioane de persoane.

Egipt: Atac armat asupra unor manifestanti. Cel putin 11 morti si 160 de raniti... Cei doi presedinti ai Rusiei, Vladimir Putin si Dmitri Medvedev, au baut o bere de 1 Mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x