Antena Căutare

Prima femeie-astronaut din China care va ajunge in spatiul cosmic

Pentru prima data in istorie, China va trimite o femeie-astronaut in spatiul cosmic. Din echipajul navetei spatiale Shenzhou IX, ce urmeaza sa fie lansat in vara lui 2012, face parte si o femeie, a anuntat luni presa oficiala chineza, citata de AFP.

Trei astronauti vor urca la bordul vehiculului Shenzhou IX si un numar neprecizat de femei se antreneaza deja alaturi de cosmonauti barbati in vederea acestei misiuni, a precizat Niu HongGuang, comandantul-adjunct al programului spatial chinezesc.


Numele membrilor echipajului vor fi decise in ultimul moment, a precizat responsabilul chinez, citat de agentia China Noua.

Trei astronauti vor pilota manual operatiunile de conectare a vehiculului cu modulului Tiangong-1 ("Palatul celest"), aflat pe orbita in jurul Terrei. Dupa conectare, astronautii se vor muta temporar in Tiangong-1, unde vor realiza o serie de experimente stiintifice.

Lansarea navetei Shenzhou IX face parte din programul spatial chinezesc, creat pentru a oferi acestei tari o statie spatiala permanenta, care ar putea deveni operationala in jurul anului 2020.

foto: terra.com.ec

Site-ul Vaticanului, atacat pentru a doua oara de hackerii Anonymous... Ipoteza: Osama bin Laden, tradat din gelozie americanilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x