Antena Căutare

Prima țară din Europa care introduce carantina obligatorie pentru variola maimuței. Câte cazuri au fost înregistrate

La nivel european, 14 țări au confirmat până acum focare de variola maimuței și medicii avertizează asupra unei „creșteri semnificative” a cazurilor din Regatul Unit.

colaj foto fata bruntea imbracata in galben care isi pune o masca chirugicala si un peisaj din belgia
Belgia devine prima țară din Europa și din lume care introduce carantina obligatorie, după ce a raportat patru cazuri de variola maimuței, în doar o săptămână. | Shutterstock

După pandemia de coronavirus, o nouă epidemie pune în alertă autoritățile din întreaga lume. Deși până acum au fost identificate doar cazuri sporadice, unele țări europene încearcă să ia măsuri înainte de a deveni o problemă mai mari.

Astfel, Belgia devine prima țară din lume care a introdus carantină obligatorie de 21 de zile pentru persoanele infectate cu variola maimuței, scrie Politico. Statul a raportat până în prezent patru cazuri de îmbolnăvire, în ultima săptămână.

De asemenea, la nivel european, 14 țări au confirmat până acum focarele bolii virale și medicii avertizează asupra unei „creșteri semnificative” a cazurilor din Regatul Unit, transmite Antena 3.

Belgia, prima țară din Europa și din lume care introduce carantina obligatorie pentru variola maimuței

Potrivit presei locale, autoritățile sanitare belgiene au luat decizia de a introduce carantina obligatorie vineri, după ce au raportat patru cazuri de variola maimuței pe teritoriul țării, în doar o săptămână, relatează Mediafax.

Mai concret, Belgia introduce 21 de zile de carantină obligatorie, pentru persoanele infectate cu variola maimuței. În același timp, cei care au au fost contacți ai pacienților bolnavi, nu trebuie să se autoizoleze, dar ar trebui să rămână vigilenţi, mai ales dacă sunt în contact cu persoane vulnerabile.

Cu toate acestea, Institutul de Boli Tropicale din Belgia a transmis că riscul apariției unui focar mai mare în țară este scăzut, potrivit cotidianului belgian Le Soir. De asemenea, ministrul britanic al Educaţiei, Nadhim Zahawi, a spus că Guvernul britanic tratează problema „foarte, foarte în serios”.

Citește și: Zeci de cazuri suspecte de infectare la om cu "variola maimuței". Care sunt simptomele raportate în micile focare din Europa

Variola maimuţei se manifestă în general în Africa Centrală şi de Vest, înregistrându-se doar ocazional cazuri în afara continentului la persoane care călătoresc în acele zone. Cu toate acestea, în ultima săptămână, virusul a fost raportat în 14 ţări din întreaga lume, iar până sâmbătă, au fost confirmate 92 de cazuri, potrivit sursei citate.

Printre acestea se numără și Marea Britanie, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, SUA, Canada și Australia, potrivit unui comunicat emis de Oranizația Mondială a Sănătății.

Ce spune Ministerul Sănătății despre variola maimuței în România și despre modul de răspândire a bolii

Din fericire, până acum, în România nu a fost înregistrat niciun caz de variola maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire, se arată într-un comunicat al Ministerul Sănătății, postat vineri pe pagina de Facebook a insituției.

În plus, autoritățile au adus și lămuriti în cazul femeii din Rădăuți, despre care au apărut informații în mediul online. Potrivit acestora, problemele ei de sănătate nu au nicio legătură cu această boală.

Citește și: Cum se transmite, de fapt, variola maimuței. Informațiile inițiale sunt contrazise de specialiști. Cum te poți proteja

De asemenea, Ministerul Sănătății a adăugat că variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Primul interviu al lui Volodimir Zelenski alături de soția sa, Olena, după începerea războiului. Dezvăluirile emoționant... Povestea refugiatei din Ucraina care l-a determinat pe un englez să-și părăsească familia. Unde s-au mutat cei doi îndră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x