Antena Căutare

Prima telecabină transnațională din lume care conectează Rusia și China în mai puțin de opt minute - FOTO

Prima telecabină transfrontaliera din lume va străbate distanța dintre Rusia și China în mai puțin de opt minute. Poate prea scurt li se va părea călătorilor timpul pentru a admira peisajul deosebit al cărui punct focal va fi fără îndoială fluviul Amur, peste care va trece telecabina.

Prima telecabină transfrontaliera din lume va străbate distanța dintre Rusia și China în mai puțin de opt minute. Poate prea scurt li se va părea călătorilor timpul pentru a admira peisajul deosebit al cărui punct focal va fi fără îndoială fluviul Amur, peste care va trece telecabina.

Telecabina va avea o stație în orașul Heihe din nordul Chinei și o alta în orașul rusesc Blagovescensk.

Proiectul se află astăzi în fazele incipiente și include și proiectarea stației din Rusia. Misiunea le-a fost desemnată arhitecților danezi de la UNStudio, care au în minte o structură formată din mai multe niveluri, cu o platformă de observare îndreptată spre Heihe, restaurante și o gradină pe acoperiș.

"De la distanță, pasagerii vor vedea o fațadă memorabilă îndreptată înspre orașul Heihe", spun repezentanții companiei ruse de consultanță Strelka KB, care este implicată în proiect, conform CNN.

Prima telecabină transnațională din lume care conectează Rusia și China în mai puțin de opt minute - FOTO

Cabinele vor avea o capacitate de 60 de persoane și vor circula pe două linii internaționale care conectează cele două orașe.

Ben van Berkel, fondatorul și principalul arhitect al UNStudio, afirmă că telecabina este prima din lume care conecteaza două țări și două culturi.

"Sistemele de telecabine reprezintă o nouă formă de transport public, una care este sustenabilă, extrem de rapidă, fiabilă și eficientă. Deși o soluție pragmatică la origine, telecabinele sunt un mod foarte plăcut de a călători, deoarece ne dau posibilitatea să vedem și să experimentăm orașele noastre într-un mod cu totul nou", completează Berkel.

Potrivit arhitecților, stația, "un far pentru viitorul comun prosper al celor două țări", este o expresie a legăturii istorice dintre orașele Blagovescensk și Heihe. Începând cu mijlocul secolului al XIX-lea, fluviul Amur a funcționat ca o graniță naturală între Rusia și China, însă odată cu înghețarea apei se transformă mai degrabă într-o punte care mijlocea schimburile comerciale și interacțiunile sociale.

Lucrările în vederea instalării telecabinei și a construirii stației din Rusia ar trebui să înceapă în 2020, iar arhitecții care vor proiecta stația corespondentă din Heihe urmează să fie anunțați.

UNStudio a proiectat sisteme de transport pe cablu și în orașele Goteborg, Suedia, și Amsterdam, Olanda. Acestea sunt propuse din ce în ce mai mult ca o opțiune de transport public. Arhitecții de la BIG au incorporat o telegondolă într-un proiect de dezvoltare urbană pentru orașul californian Oakland, în timp ce companiile Marks Barfield Architects și Davis Brody Bond au proiectat o capsulă sofisticată din sticlă pentru "o experiență urbană unică" la înălțime în Chicago.

Sursă: Euronews.ro

Doi copii au încercat să jefuiască un magazin de jucării - VIDEO... Un militar nord-coreean a reușit să dezerteze în Coreea de Sud prin Zona Demilitarizată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x