Antena Căutare

Primarul Londrei, Boris Johnson: "Scoateti Grecia din zona euro si lasati-o sa dea faliment!"

Potrivit primarului Londrei, Grecia este vinovata pentru "exacerbarea" crizei finaciare internationale. Boris Johnson a avertizat ca Anglia nu va contribui la o noua garantie pentru a scoate tara din criza.

Ministrii de Finante europeni ar trebui sa lase Grecia sa se descurce cu datoriile si sa o oblige sa paraseasca zona euro, ca o consecinta a comportamentului sau "nesabuit", a spus Boris Johnson, primarul Londrei, citat de Guardian.

"Ani de zile guvernele au spus ca ar fi nesabuit si de neconceput ca o tara sa paraseasca zona euro. Acum este invitabit sa-si reconsidere parerea si cu cat se intampla mai repede, cu atat este mai bine", a spus Johnson.

"Se presupune ca ne angajam in acest sistem de garantare ca sa protejam bancile, inclusiv pe ale noastre. Dar atata timp cat exista teama de faliment si continua nesiguranta, increderea nu va reveni in intreaga Europa", a mai spus Johnson.

Marea Britanie nu a contribuit la prima transa de imprumut care a fost acordata Greciei de Uniunea Europeana. Tezaurul de Stat englez a contribuit insa cu peste 6 milioane de lire sterline la ajutorul dat Irlandei si peste 4 milioane de lire sterline la ajutorul acordat Portugaliei. De asemenea, a contribuit cu 19,7 milioane de lire sterline la FMI, ceea ce a presupus, totodata, ca s-a implicat in planul de ajutorare al Greciei.

Olli Rehn: Uniunea Europeana va decide majorarea capacitatii de creditare a Fondului European de Stabilitate Financiara

"Sunt increzator ... ca vom finaliza Tratatul privind Mecanismul European de Stabilitate si vom decide majorarea capacitatii efective de creditare a Fondului European de Stabilitate Financiara", le-a declarat Olli Rehn reporterilor inaintea reuniunii ministrilor de Finante din Uniunea Europeana, anunta Agerpres.

De asemenea, oficialul european a afirmat ca este increzator in adoptarea programului de austeritate si a reformelor de catre Parlamentul Greciei, pentru a asigura acordarea urmatoarei transe din pachetul de asistenta financiara de 110 miliarde de euro de la UE si FMI.

"Sunt sigur ca Grecia va reusi sa adopte deciziile necesare, deoarece alternativa este mult mai grava pentru Grecia, intrarea in incapacitate de plata este mult mai grava pentru Grecia", a declarat comisarul european pentru afaceri economice si monetare.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Hepta

Medvedev sustine realegerea lui Obama in functia de presedinte al SUA... Medvedev nu vrea sa candideze impotriva lui Putin la alegerile din 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x