Antena Căutare

Primele imagini cu Vladimir Putin la Slujba de Înviere. Gestul cu care a surprins o lume întreagă

Președintele rus Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere săvârșită de Patriarhul Kirill, un mare susținător al regimului de la Kremlin.

vladimir putin la slujba de inviere la catedrala mantuitorul din moscova cu o lumanare in mana si facandu-si semnul crucii Galerie
Vladimir Putin la Slujba de Înviere | Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a participat, duminică, la Slujba de Înviere la Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova, așa cum o face în fiecare an. Liturghia de Paște a fost susțintă de Patriarhul Kirill, care a susținut încă de la început „operațiunea militară specială” a liderului de la Kremlin în Ucraina.

Vladimir Putin a participat la Slujba de Înviere, oficiată de Biserica Ortodoxă Rusă

Vladimir Putin nu a ratat nici în acest an Slujba de Înviere, aflându-se în conflict direct cu Ucraina de peste 60 de zile. Potrivit Libertatea.ro, liderul de la Kremlin a sosit la biserică aproape de miezul nopții, îmbrăcat la patru ace.

Purtând un costum de culoare albastră, cu o cămasă albă și cravată violet închis, Vladimir Putin a stat în Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova cu o lumânare aprinsă în mână, relatează Mediafax.ro. Președintele rus a făcut semnul crucii de mai multe ori în timpul slujbei, iar când Patriarhul a rostit „Hristos a înviat!”, Putin s-a alăturat celorlalți membri ai congregației și a răspuns „Cu Adevărat a Înviat!”.

Citește și: Care este motivul pentru care Vladimir Putin și-a „izolat” fiica cea mare. De ce a vrut Maria Putina să părăsească Rusia

De asemenea, potrivit tradiției, în timpul slujbei, președintele i-a oferit șefului Bisericii Ruse un ou de Paște decorativ – simbol al Învierii lui Hristos și al triumfului vieții, mai notează Libertatea.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Biserica Ortodoxă Rusă își arată susținerea față de Vladimir Putin

Patriarhul Kirill este un aprig susținător al liderului de la Kremlin și și-a exprimat încă de la începutul războiului din Ucraina susținerea față de acesta.

De altfel, la o slujbă susținută în aer liber la Moscova, sâmbătă, el a spus că speră că acest conflictul din Ucraina se va termina rapid, dar nu l-a condamnat pe președintele rus pentru acțiunile lui. Declarațiile sale prin care susține operațiunea militară a Rusiei, care a fost condamnată de Kiev și de națiunile occidentale ca un act de agresiune, au divizat Biserica Ortodoxă din întreaga lume.

Citește și: Steven Seagal cel mai aprig susținător al lui Vladimir Putin. Cum și-a serbat ziua de naștere „Vă iubesc, la bine și la rău”

Rusia spune că desfășoară o operațiune militară specială în Ucraina, menită să demilitarizeze și să „denazifice țara. Ucraina și Occidentul resping această ipoteză, ca pe un pretext fără temei”.

Ce spune Vladimir Putin despre negocierile de pace cu Ucraina

În paralel, Ucraina a depășit 60 de zile de când se află în război. Atacurile asupra punctelor cheie de pe teritoriul țării continuă și apar tot mai multe imagini înduioșătoare cu dezastrul. Pentru o perioadă, singura lor spernață a mai fost că negocierile de pace dintre oficialii de la Kremlin și cei de la Kiev, vor da roade, însă recent președintele rus a clarificat și acest lucru.

Într-o conferință de presă susținută la mijlocul acestei luni, Vladimir Putin a anunțat că negocierile cu Ucraina sunt „într-un punct mort”. Potrivit declarațiilor lui, Președintele Rusiei este de părere că țara vecină nu a respectat înțelegerile de la conferința de pace de la Istanbul, iar negocierile în contextul „operațiunii militare speciale” (așa cum numește Vladimir Putin războiul din Ucraina) au ajuns „într-un punct mort, potrivit Financial Times.

O vioară estimată la 100.000 de euro a fost găsită de o femeie, lângă un tomberon din Paris. Cum a fost posibil... Noile sancțiuni pe care UE le aplică Rusiei, în contextul războiului pornit în Ucraina. Ce a declarat vicepreşedintele C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x