Antena Căutare

Israelul a deschis focul asupra Siriei, in urma unor tiruri care vizau un vehicul militar israelian

Dupa o saptamana de atacuri sangeroase, duminica dimineata, Israelul a deschis focul in directia Siriei. Armata a ripostat unor tiruri siriene care au atins un vehicul militar israelian, in partea Platoului Golan ocupata de Israel.

Israelul a deschis focul asupra Siriei, in urma unor tiruri care vizau un vehicul militar israelian
| EPA / Intact Images

Siria a executat o serie de tiruri impotriva unor militari israelieni, aflati in partea centrala a Platoului Golan, ceea ce a atras riposta trupelor din Israel, scrie Mediafax.

Acesta este primul schimb de tiruri intre israelieni si sirieni, dupa o saptamana marcata de numeroase incidente in aceasta zona.

Duminica trecuta, armata israeliana a avertizat Siria dupa ce un obuz de mortier sirian a cazut in partea ocupata de Israel a Platoului Golan, primul incident de acest tip in ultimii 40 de ani. Atacurile au continuat luni si joi, iar armata israeliana a anuntat ca a depus plangere la fortele ONU din zona.

Potrivit Mediafax, Israelul ocupa incepand din 1967 o suprafata de aproximativ 1.200 de kilometri patrati din Platoul Golan, o decizie care nu a fost niciodata recunoscuta de catre comunitatea internationala, o suprafata de aproximativ 510 kilometri patrati ramanand sub control sirian.

Mii de francezi au protestat impotriva legalizarii casatoriilor intre homosexuali... Iranul indeamna tarile din Orientul Mijlociu sa trimita arme palestinienilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x