Antena Căutare

Printul Charles lauda Romania: "Poate oamenii nu vad, dar tara aceasta este minunata"

In cadrul unui documentar menit sa atraga turisti in tara noastra, Printul Charles vorbeste despre Romania ca fiind o patrie minuntata, cu oameni remarcabili si cu pasuni unice

Documentarul promoveaza mai multe zone din Romania, printre care Maramuresul si Bucovina, si include un interviu cu Printul Charles. Acesta isi manifesta dorinta de a ajuta tara sa isi conserve mostenirea culturala rurala. "In ziua de azi, este o adevarata provocare. Intai si intai, trebuie convinsi oamenii de cat de pretios este. Trebuie sa oferi protectie in contextul dezvoltarii durabile. Nu poti opri dezvoltarea, dar cheia este sa lucrezi, pe cat posibil, cu localnicii care, in noua cazuri din zece, si in toata lumea este la fel, nu vor sa vada mediul distrus. Dar vor sa gaseasca moduri si ocazii de a-si imbunatati viata pastrand traditiile, fie ele in mediul antropic sau natural".

De asemenea, aceste spune ca o mare problema pe care a intalnit-o in Romania "este conceptia oamenilor ca lucrurile lor sunt vechi si demodate, ca sunt irelevante".

Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste 100 de ani, care a fost complet renovata. De altfel, detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.

Foto: Hepta

New York: Varsta legala pentru cumpararea tigarilor si tutunului, 21 de ani... Punct ochit, punct lovit! Un nou tunel al cartelurilor mexicane, inchis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x