Antena Căutare

Procuratura cere condamnarea la şapte până la nouă ani de închisoare a lui Roger Stone, găsit vinovat în noiembrie de minţirea Congresului în ancheta cu privire la amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016

Procuratura a cerut condamnarea la şapte până la nouă ani de închisoare a lui Roger Stone, un fost consilier al lui Donald Trump, găsit vinovat în noiembrie de faptul că a minţit Congresul în cadrul anchetei cu privire la amestecul rus în alegerile americane din 2016, relatează AFP.

Acest consultant politic controversat, în vârstă de 67 de ani, urmează să-şi afle sentinţa la 20 februarie.

El a fost găsit vinovat de faptul că a minţit Congresul cu privire la contacte pe care le-a avut cu organizaţia WikiLeaks pe tema unor e-mailuri democrate piratate în campania alegerilor prezidenţiale din 2016.

În recomandări cu privire la pedeapsă prezentate unui judecător federal luni, procurorii au cerut între 87 şi 108 luni de închisoare.

”Roger Stone a obstrucţionat ancheta Congresului cu privire la amestecul rus în 2016, a minţit sub jurământ şi a intimidat martori. Iar atunci când infracţiunile sale au fost dezvăluite prin aceste inculpări în acest dosar, el şi-a afişat dispreţul faţă de acest tribunal şi domnia dreptului. Din aceste motive, el trebuie pedepsit”, scriu procurorii.

Acest om loial preşedintelui american este unul dintre cei şase membri ai anturajului mai mult sau mai puţin apropiat al lui Donald Trump care au fost condamnaţi în urma anchetei ruse conduse de către procurorul special Robert Mueler, care a afectat prima jumătate a mandatului miliardarului republican.

În primăvara lui 2019, Robert Mueller a prezentat un raport de aproape 450 de paginii în care îl dezvinovăţeşte pe Donald Trump de acuzaţii de complicitate cu Moscova.

Însă Mueller nu a fost în măsură să-l dezvinovăţească de suspiciuni de obstrucţionarea justiţiei.

Sursa : news.ro

Furtuna Ciara a produs pagube la stadionul echipei belgiene Gent... Trump, în vizită în India către sfârşitul lui februarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x