Antena Căutare

Proiect de lege. Obiectul vestimentar pe care elevele nu-l vor mai putea purta la școli în Austria!

Fetele care sunt înscrise la centrele de îngrijire de zi şi în şcolile primare din Austria nu ar mai trebui să poarte văl, conform unui proiect de lege pe care l-a anunţat miercuri guvernul de dreapta de la Viena, relatează dpa.

"Acoperirea cu un văl a copiilor de vârste mici nu ar trebui să îşi găsească locul în ţara noastră", a declarat presei, după o şedinţă de guvern, cancelarul Sebastian Kurz.

El a afirmat că o astfel de măsură va reduce discriminarea de gen la care sunt supuse fetele şi va preveni dezvoltarea unor "societăţi paralele" în interiorul Austriei.

"Este important să luăm poziţie împotriva islamului politic. Vrem să ne asigurăm că minorii cresc liberi şi că nu sunt prinşi în aceste mecanisme (islamice)", a adăugat vicecancelarul Heinz-Christian Strache, din cadrul Partidului Libertăţii, radical de dreapta.

Fetele care poartă văl nu reprezintă un fenomen la scară largă în Austria.

Întrebat de un reporter pe ce statistici se bazează noua măsură, Kurz nu a putut oferi cifre, dar a spus că este "o problemă tot mai mare".

În urmă cu jumătate de an, a intrat în vigoare în Austria o interdicţie privind vălul care acoperă faţa, politică ce afectează un număr mic de persoane. Până acum, conform poliţiei, s-au înregistrat numai 50 de cazuri în care a fost încălcată interdicţia.

Pentru a trece această nouă lege, cele două formaţiuni de dreapta aflate la guvernare au nevoie de sprijinul unuia dintre partidele de opoziţie în parlament, pentru a-şi asigura o majoritate de două treimi.

Social-democraţii şi liberalii au transmis miercuri că vor analiza proiectul, cerând în acelaşi timp mai degrabă un pachet de politici de integrare, şi mai puţin măsuri simbolice ca această interdicţie.

Motivul pentru care femeia de 39 de ani a deschis focul asupra angajaților Youtube, apoi s-a sinucis! Ce a făcut aceasta... Informație bombă. Mark Zuckerberg a recunoscut că Facebook MONITORIZEAZĂ toate mesajele trimise pe rețeaua de socializar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x