Antena Căutare

Proteste in Grecia: Un grup de studenti a ocupat postul public de televiziune

Noi demonstratii de protest au avut loc in fata Parlamentului de la Atena, dar si in sediul postului public de televiziune. Un grup de studenti a patruns in televiziune si a intrerupt jurnalul de stiri, anunta un purtator de cuvant al Guvernului.


"Sunt studenti. Nu este o problema legata de canal", a continuat oficialul.

Se pare ca in sediul televiziunii au intrat aproximativ 50 de studenti, informeaza AFP, citata de Mediafax. Acestia aveau intentia de a difuza un mesaj de contestare a reformei universitare. Oficialii postului de televiziune le-au respins cererea si, pentru a evita o interventie in direct similara cu ce s-a produs in urma cu trei ani, jurnalul de la ora 19:00 a fost anulat si inlocuit cu un documentar de calatorie.

Un incident similar celui de duminica s-a produs in urma cu trei ani, cand mai multi tineri au patruns pe platoul jurnalului de seara pentru a protesta fata de uciderea de catre politie a unui baiat in varsta de 15 ani.

Peste 2 000 de greci s-au batut duminica seara cu fortele de ordine, chiar in fata cladirii Parlamentului elen. Pentru a-i linisti, politia a fost nevoita sa apeleze la gaze lacrimigene.

In timpul protestului, ei au arborat mai multe bannere prin care au promis autoritatilor ca vor boicota noile masuri de austeritate si au cerut demisia ministrului de finante.

Asta dupa ce oficialul elen s-a intalnit la Washington cu reprezentantii Fondului Monetar International si ai Uniunii Europene pentru a gasi noi solutii pentru rezolvarea crizei profunde in care se afla Grecia.

Foto: greece.greekreporter.com

Femeile din Arabia Saudita vor primi drept de vot... ONU: Omenirea consuma in noua luni mai mult decat poate produce intr-un an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x