Antena Căutare

Proteste în SUA. Imagini incredibile cu starea de asediu cauzată de susținătorii lui Trump, când iau cu asalt Congresul american

Imagini incredibile cu momentul în care susținătorii lui Donald J. Trump au luat cu asalt Capitoliul, clădirea în care funcționează Congresul din SUA, ce era pe punctul de a confirma alegerile prezidențiale în favoarea lui Joe Biden.

Protestatar Trump coarne Galerie
Susținătorii lui Trump au înfiorat întreaga țară când au luat cu asalt Capitoliul, clădirea în care funcționează Congresul american | Getty Images

Momente de groază în Washington DC, SUA, după ce susținătorii lui Donald J. Trump au pătruns în clădirea Congresului american, unde senatorii erau pe punctul de a declara victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale ce au avut loc în urmă cu două luni, scrie CNN.

În jurul orei 1, ora locală, sute de susținători ai lui Trump au trecut de barierele instalate în jurul perimetrului Capitoliului, clădirea istorică în care Congresul SUA activează, unde au înfruntat ofițerii îmbrăcați în echipament special. După aproximativ 90 de minute, protestatarii au pătruns în clădire și ușile au fost baricadate.

Patru persoane au decedat în urma protestelor susținătorilor lui Trump

O înfruntare armată a avut loc în fața ușilor în jurul orei 3. Unul dintre susținătorii lui Trump a fost fotografiat în timp ce stătea pe scaunul Congresului, imaginea răspândindu-se rapid pe rețelele de socializare, unde protestatarii au fost numiți și ”teroriști” de către cetățeni.

Citește și: Michelle Obama și Donald Trump, desemnați cei mai admirați oameni din Statele Unite ale Americii în 2020

O femeie a fost împușcată în piept în perimetrul Capitoliului și alte trei persoane au murit din cauza urgențelor medicale din timpul stării de asediu.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO

”O femeie adultă și doi bărbați adulți par să fi suferit de urgențe medicale separate, ce au dus la decesul lor. Orice pierdere de viață în District e tragică și gândurile noastre sunt cu cei care au fost afectați de pierderea lor,” a declarat șeful poliției din DC, Robert Contee.

Mai mulți ofițeri au fost răniți și unul dintre ei a fost transportat la spital, potrivit surselor CNN. În înfruntare au fost folosite și grenade fumigene, ce au ajutat poliția să îndepărteze susținătorii lui Trump din clădire.

Imaginile cu starea de asediu cauzată de susținătorii lui Trump au luat cu asalt mediul online

Imaginile cu susținătorii lui Trump în clădirea Capitoliului au început să circule pe Internet imediat cum aceștia au luat cu asalt Congresul american.

Printre imaginile care au surprins întreaga planetă se numără cea cu susținătorul îmbrăcat cu o mantie din blană și coarne, ce avea și steagul Statele Confederate ale Americii pictat pe față.

Clădirea a fost declarată sigură încă o dată în jurul orei 17.40, ora locală. Aceasta a fost prima dată când clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt din 1814, când soldații britanici au atacat-o.

Donald J. Trump a fost acuzat în mediul online că ar fi instigat aceste violențe prin mesajele pe care le-a trimis pe rețeaua de socializare Twitter, în care a susținut, în repetate rânduri, că alegerile prezidențiale au fost fraudate, fără să ofere, însă, vreo dovadă în acest sens.

Senatorii s-au întors în clădire după ce Capitoliul a fost declarat sigur și au anunțat că vor să își reia activitatea și să confirme câștigul lui Joe Biden prin numărarea voturilor din Colegiul Electoral.

”Azi a avut loc un asalt rușinos la adresa democrației noastre. A fost susținut la cel mai înalt nivel al guvernului. Nu ne poate opri, însă, din responsabilitatea noastră de a valida alegerea lui Joe Biden,” a declarat Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, într-un comunicat.

Citește și: Unde vor locui Donald și Melania Trump după plecarea de la Casa Albă. Ce se va întâmpla cu cei doi

În ciuda protestelor susținătorilor lui Trump și a stării de asediu pe care au cauzat-o când au luat cu asalt clădirea Capitoliului, Congresul american a numărat voturile Colegiului Electoral și a certificat câștigul lui Joe Biden, următorul președinte al Statelor Unite ale Americii.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x