Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Protestele după moartea lui George Floyd s-au extins în SUA. Sute de manifestanți au atacat Casa Albă și sediul CNN | VIDEO

Sute de persoane au demonstrat vineri seara în faţa Casei Albe pentru a-şi exprima furia după ce George Floyd, un afro-american de 46 de ani, a murit din cauza modului în care a fost tratat de poliţie.

Protestele după moartea lui George Floyd s-au extins în SUA

Captura video

Furia din Minneapolis s-a extins vineri seară și în alte orașe din SUA. Sute de persoane revoltate după ce George Floyd, un afro-american de 46 de ani, a murit din cauza modului în care a fost tratat de poliţie, au vandalizat fațada sediului CNN din Atlanta și au incendiat mașini ale poliției în timpul unor proteste violente, informează CNN.

Alte câteva sute de americani au demonstrat vineri seara în faţa Casei Albe.

Protestele după moartea lui George Floyd s-au extins în SUA. Sute de manifestanți au atacat Casa Albă și sediul CNN | VIDEO

„Te rog! Nu mă omorî! Nu pot să respir!”. Un bărbat a murit, după ce un polițist a îngenuncheat pe gâtul lui! Imagini tulburătoare! VIDEO

Moartea lui George Floyd, luni, în Minneapolis, în timpul unei arestări violente, a reînviat sensibilităţile rasiale în SUA.

Purtând pancarte pe care puteau fi citite sloganuri precum „Stop Killing Us” (Nu ne mai ucideţi) şi „Black Lives Counts” (Vieţile celor de culoare contează), protestatarii au cerut să se facă „dreptate pentru George Floyd” în faţa reşedinţei preşedintelui Donald Trump, potrivit Agerpres.

Înregistrări video, devenite virale, au fost făcute de trecători care au asistat luni la scena în care un poliţist alb din oraşul Minneapolis îl trânteşte pe George Floyd apăsând cu genunchiul pe gâtul acestuia timp de câteva minute, în timp ce victima îi spune că nu mai poate respira.

De la difuzarea acestor înregistrări video demonstraţii ce s-au transformat în revolte au avut loc în Minneapolis, în special în apropierea secţiei de poliţie unde lucrează cei patru poliţişti implicaţi în incident, dar şi în alte oraşe din SUA. Până vineri, protestele s-au extins în multe oraşe americane, de la Detroit şi Atlanta până la New York, Houston şi Washington.

Poliţistul implicat în moartea lui George Floyd a fost arestat şi acuzat vineri de omor, o măsură „tardivă” şi insuficientă, conform familiei victimei.

Un comisariat de poliţie din Minneapolis, incendiat în a treia noapte de confruntări cu poliţia după uciderea lui George Floyd în timpul unei arestări în forţă; guvernatorul Tim Walz mobilizează Garda Naţională

”Vrem inculpare pentru omor voluntar cu premeditare. Şi vrem să îi vedem arestaţi pe ceilalţi poliţişti” (implicaţi), conform unui comunicat dat publicităţii de familia lui George Floyd.

Recomandari