Antena Căutare

Putin consideră că o căsătorie este posibilă doar între ”un bărbat şi o femeie”

”O căsătorie este o uniune între un bărbat şi o femeie”, a declarat preşedintele Vladimir Putin într-o întrâlnire cu un grup de lucru creat de Kremlin privind reforma constituţională propusă în ianuarie de către liderul de la Kremlin, relatează AFP.

”Aceasta este o idee bună şi trebuie susţinută. Trebuie doar să reflectăm în ce fel să o formulăm şi unde”, a apreciat şeful statului rus, în urma unei propuneri a deputatei conservatoare Olga Batalina de a înscrie în Constituţie faptul că Guvernul este necesar să susţină ”valorile familiale tradiţionale”.

În opinia lui Olga Batalina, familia se află în prezent în pericol, din cauza încercărilor de introducere a unor noi termeni ca ”părinte numărul unu” şi ”părinte numărul doi”.

”Aceasta nu este o fantezie, este o realitate în mai multe ţări”, şi-a exprimat îngrijorarea deputata care reprezintă Partidul Rusia Unită (la putere) în Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) şi care a susţinut aprig în trecut legea care interzice ”propaganda homosexuală” în ţară.

Liderul de la Kremlin a creat o surpriză anunţând în ianuarie că Rusia are nevoie de o amendare a Constituţiei, ce datează din 1993, şi a format un grup de lucru alcătuit din zeci de deputaţi şi celebrităţi ruse în vederea pregătirii amendamentelor.

Numeroşi analişti consideră că Putin organizează prin această reformă constituţională perioada de după 2024, lăsându-şi un maximum de uşi deschise pentru a-şi păstra influenţa după ce pleacă de la Kremlin la finalul actualului mandat, în contextul în care nu mai poate candida la preşedinţie.

Vladimir Putin afirmă, la rândul său, că propunerile sale cu privire la revizuirea Constituţiei nu vizează să-i ”prelungească puterea”, în contextul în care conduce ţara de 20 de ani.

Sursa : news.ro

Un acord între SUA şi talibani este ”foarte aproape”, dă asigurări Trump... Gigi Becali spune că a primit o nouă ofertă pentru Florinel Coman, din SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x