Antena Căutare

Puţin peste 5% din spanioli au dezvoltat anticorpi la Covid-19. Imunitatea colectivă, departe de a fi atinsă

Puţin peste 5% din spanioli au dezvoltat anticorpi la Covid-19, astfel că imunitatea colectivă este departe de a fi atinsă, arată primele date ale unui studiu efectuat la nivel naţional, citat de TVE.

Aproximativ 2,3 milioane de oameni s-au vindecat de această boală şi au anticorpi, relevă studiul comandat de Ministerului Sănătăţii.

Rezultatele parţiale, anunţate miercuri seară, reflectă o mare diferenţă din punct de vedere geografic. În zonele unde a fost înregistrată cea mai mare rată de răspândire cifrele sunt de cinci ori mai mari faţă de zonele cu cea mai mică răspândire a bolii.

Ceuta, Murcia, Melilla, Asturias şi Canarias prezintă o incidenţă mai mică de 2%, iar în comunităţile Castilla-La Mancha şi Madrid aceasta depăşeşte 10%. Cele mai multe persoane cu anticorpi la Covid-19 se află în provinciile Soria (14,2%), Cuenca (13,5%), Segovia (12,6%), Albacete (11,6%), Madrid (11,3%) şi Ciudad Real (11,1%).

Rezultatele sunt foarte diferite de cele prezentate la finalul lunii martie într-un studiu al Imperial College London, care arăta că 7 milioane de spanioli au fost infectaţi cu noul coronavirus. Potrivit primelor date ale noului studiu, în Spania au fost puţin mai mult de 2,3 milioane de persoane care s-au vindecat de boală, iar o treime dintre ele, 750.000, se află în comunitatea Madrid şi 400.000, în provincia Barcelona.

În plus, studiul arată diferenţa foarte mare între numărul de cazuri înregistrate oficial şi cel real. În aceeaşi situaţie se pot afla toate ţările care au fost afectate de pandemie.

Până joi au fost confirmate, prin teste PCR, 228.691 cazuri. Din acest total, înregistrat de la începutul epidemiei în Spania, 140.823 oameni au fost declaraţi vindecaţi.

Imunitatea colectivă sau de grup este încă departe de a fi atinsă. Bariera imunologică ce împiedică circularea virusului se obţine când un procent ridicat de persoane dezvoltă anticorpi. Epidemiologii calculează că ar fi nevoie pentru asta de 60% - 70% din populaţie.

Rata de 5% demonstrează, potrivit autorităţilor sanitare, importanţa menţinerii şi respectării măsurilor în perioada de relaxare.

Rezultatele obţinute ajută şi la recalcularea mortalităţii. În prezent, cu 27.104 decese şi cele aproximativ 230.000 de cazuri înregistrate oficial, rata este de 11,9%. După noile calcule, rata mortalităţii se situează undeva în jur de 1%.

Studiul a început pe 27 aprilie şi are ca scop estimarea gradului de imunizare a populaţiei spaniole faţă de Covid-19. Primele rezultate au fost obţinute din probele prelevate de la mai mult de 60.900 de persoane. O parte dintre analize au fost făcute în laborator, iar alta prin teste rapide. Studiul va dura 8 săptămâni, în trei etape, la interval de 21 de zile.

Sursa : news.ro

FBI investighează companii mexicane şi europene pentru tranzacţii cu petrol din Venezuela... ONU avertizează cu privire la o criză a sănătăţii mintale la nivel global cauzată de pandemia de Covid-19...
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie...
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023. Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023 spune că Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici, iar...
Parteneri
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Desert simplu și delicios, de vară
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x