Căutare Live

Republica Moldova - Maia Sandu: Am văzut că tuturor din PSRM şi tuturor deputaţilor din PD le-a fost frică de reforma justiţiei

Prim-ministrul R. Moldova Maia Sandu spune că nu a fost luată prin surprindere de votul din în Parlament prin care Guvernul ei a fost demis. Sandu spune că a existat o speranţă că se vor găsi şi deputaţi responsabili în rândul celor două partide care au susţinut moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului.

„Nu a fost o surpriză. Am văzut că tuturor din PSRM şi tuturor deputaţilor din PD le-a fost frică de reforma justiţiei. Acum să îşi asume această demisie. Nu avem ce să discutăm cu acei care au demis acest Guvern. [...] Dacă mă întrebaţi de regrete: Mi-ar fi plăcut să îi convingem şi să avem aprobată legea de reformă în justiţiei. Dar în situaţia în care nu există voinţă politică şi nu a existat vreodată voinţă politică, atât timp cât reforma nu i-a vizat pe cei din PSRM, ei au declarat că vor susţine reforma. Atunci când au văzut că în acea listă nu sunt oameni care să fie controlaţi de Igor Dodon, CSP-ul să trebuiască să aleagă din această listă, dintr-o listă de oameni independenţi, atunci ei s-au simţit într-o situaţie de risc şi au hotărât să demită acest Guvern”, a spus Maia Sandu, conform Unimedia.

Guvernul Maia Sandu a picat, după cinci luni de la învestire. Cu votul deputaţilor din Partidul Socialiştilor, susţinuţi de Partidul Democrat, moţiunea de cenzură înaintată de PSRM a trecut.

În17 octombrie, în debutul şedinţei Parlamentului, unde urma să fie prezentat raportului Comisiei de anchetă privind frauda bancară, fracţiunea PD a înaintat o moţiune de cenzură pentru retragerea votului de încredere a Guvernului Maia Sandu. Ulterior, însă, la 7 noiembrie, democraţii au anunţat că retrag moţiunea, pentru că aceasta nu va întruni numărul necesar de voturi.

În aceeaşi zi, preşedintele R. Moldova pe care o va înainta în cazul în care şefa Cabinetului de Miniştri, Maia Sandu, va prezenta în Parlament proiectul privind modificări la Legea Procuraturii, adoptat de Guvern cu o zi înainte, proiect ce prevede că,

Maia Sandu nu a renunţat la proiect şi l-a prezentat în Parlament, la 8 noiembrie, iar în cadrul aceleiaşi şedinţe, Ulterior, deputatul PSRM Vasile Bolea a declarat că Maia Sandu are la dispoziţie 72 de ore pentru a retrage proiectul privind asumarea răspunderii. În caz contrar, va fi investit un alt Guvern sau vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

În cadrul şedinţei de marţi a Parlamentului, cu votul a 63 de deputaţi, Guvernul Sandu a fost demis.

Sursa : news.ro

Cincizeci şi unul de copii şi trei educatori, răniţi într-un atac cu sodă caustică într-o grădiniţă în sud-vestul Chinei... Washingtonul nu şi-a respectat deplin angajamentele cu privire la retragerea forţelor kurde în Siria, acuză Erdogan înai...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri