Antena Căutare

Financial Times, despre criza politica din Romania: "Prada este a invingatorului"

Publicatia Financial Times atrage atentia asupra luptei de putere dintre Guvernul de la Bucuresti si presedintie, intr-un editorial intitulat "To Victor the spoils", adica "Prada este a invingatorului", si avertizeaza ca actiunile lui Ponta din ultimele doua saptamani reprezinta un pericol pentru Romania, dar si pentru alte state.

"Premierul Victor Ponta nu este facut din aluatul provocator din care este facut ungurul de dreapta Viktor Orban. Dar exista asemanari tulburatoare intre metodele pe care coalitia sa de centru-stanga le-a utilizat pentru a-si consolida puterea dupa ce i s-a cerut sa preia conducerea in urma prabusirii Guvernului de centru-dreapta in aprilie", precizeaza Financial Times, citat de Mediafax.

Publicatia considera ca "actiunile Guvernului sunt un exemplu negativ pentru vecinii din cadrul UE", in conditiile in care statele din occident considera ca Romania si Bulgaria au intrat "prematur" in UE si, astfel, "risca sa complice sperantele altor candidati din Balcani".

Financial Times sustine ca in cazul in care "noului Guvern nu ii place ce a facut Basescu, ar fi trebuit sa actioneze cu mijloace democratice si in interiorul statului de drept pentru a-l schimba". "Daca romanii sunt satui de Basescu, ei au oportunitatea sa voteze impotriva sa la alegerile prezidentiale din 2014", completeaza publicatia.

De asemenea, in editorial exista si cateva comentarii cu privire la reactia UE in cazul Romaniei, specificand ca aceasta ar trebui sa ii impuna lui Victor Ponta sa respecte Constitutia si statul de drept si "sa spuna clar Budapestei, Bucurestiului si oricarei alte capitale tentate de metode similare ca este un club cu reguli si ca este pregatita sa le aplice."

FOTO: Intact Images

Spania: Proteste violente dupa anuntarea noilor masuri de austeritate... Gaddafi junior vrea miel, suc de portocale si carti in puscarie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x