Antena Căutare

Reddit şi Twitch au închis un forum al susţinătorilor lui Donald Trump, respectiv un cont al preşedintelui Trump

Platforma de socializare Reddit a anunţat luni că a închis r/The_Donald, un forum utilizat de susţinători ai lui Donald Trump, în contextul schimbării politicii referitoare la conţinut. Twitch, platforma de live-streaming a grupului Amazon, a suspendat temporar canalul preşedintelui american, ca urmare a politicii companiei faţă de propagarea urii, relatează Reuters.

Directorul general al Reddit, Steve Huffman, a anunţat într-o postare că utilizatorii şi comunităţile care promovează ura în funcţie de identitate sau vulnerabilitate vor fi interzişi. El a arătat că Reddit interzice aproximativ 2.000 de conturi, dintre care majoritatea inactive.

”Toate comunităţile de pe Reddit trebuie să respecte cu bună-credinţă politica noastră referitoare la conţinut. Am interzis r/The_Donald pentru că nu a făcut acest lucru, în pofida tuturor oportunităţilor”, a spus Huffman.

La începutul acestei luni, Huffman a anunţat într-o postare că Reddit ar fi trebuit să restricţioneze mai devreme accesul la r/The_Donald. Reddit a restricţionat accesul la forum anul trecut, citând ameninţări cu violenţă împotriva poliţiei şi a oficialilor publici.

Noua listă cu conturi interzise mai include forumul de stânga r/ChapoTrapHouse, despre care Huffman a spus că a găzduit în mod constant conţinut care încalcă regulile.

Platforma de live-streaming Twitch a Amazon.com a anunţat la rândul ei, luni, că a blocat temporar canalul lui Donald Trumo, în legătură cu politica companiei referitoare la comportamentul care răspândeşte ura.

”Comportamentul care răspândeşte ura nu este permis pe Twitch. În conformitate cu politica noastră, canalul preşedintelui Trump a fost suspendat temporar de pe Twitch din cauza comentariilor făcute, iar conţinutului ofensator a fost eliminat”, a spus o purtătoare de cuvânt a Twitch.

Unul dintre fluxurile identificate de purtătoarea de cuvânt este o retransmitere a unui miting al preşedintelui Trump, în care acesta a afirmat că Mexicul trimite violatori în Statele Unite.

Campania Trump nu a răspuns imediat unei solicitări a Reuters pentru comentarii.

Trump s-a înscris pe Twitch, care are 25 milioane de utilziatori zilnici, anul trecut. În principal, Twitch este un site unde jucătorii de jocuri video pot să îşi transmită în direct jocurile şi să discute cu alţi utilizatori, dar are şi canale specializate de sport, muzică şi politică.

Luna trecută, Twitch a anunţat înfiinţarea unui nou consiliu consultativ pentru a susţine îmbunătăţirea siguranţei pe site, prin concentrarea pe domenii ca hărţuirea şi protejarea grupurilor marginalizate.

Sursa : news.ro

Gilead Sciences a stabilit preţul unei serii de tratament Remdesivir pentru Covid-19 la 2.340 de dolari pe pacient, pent... „Ne pregătim pentru altă pandemie”! Un nou virus, periculos pentru om, a fost descoperit, tot în China! Epidemiologii su...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x