Antena Căutare

Regele Abdallah al Iordaniei i-a cerut lui Bashar al-Assad sa paraseasca puterea

Regele Iordaniei, Abdallah al II-lea, i-a cerut, luni, presedintelui sirian Bashar al-Assad, confruntat cu o revolta populara inca de la jumatatea lunii martie a acestui an, sa paraseasca puterea, relateaza BBC.

Indemnul a fost formulat chiar intr-un interviu acordat de Abdallah al II-lea BBC. Regele Iordaniei a declarat ca, daca ar fi in locul sefului statului sirian, ar parasi puterea. "As parasi puterea si m-as asigura ca succesorul meu sa fie unul capabil sa schimbe status quo-ul la care asistam cu totii acum", a precizat suveranul iordanian.

De cealalta parte, Siria, a carei suspendare din Liga Araba urmeaza sa intre in vigoare de miercuri, a acuzat, luni, tarile arabe de conspiratie in ceea ce o priveste, dar le-a invitat sa-si trimita observatori pentru a superviza aplicarea planului arab care viza oprirea represiunii soldate cu peste 3500 de morti, potrivit unor surse ale opozitiei.

Totodata, Uniunea Europeana intentioneaza sa inaspreasca sanctiunile impuse Damascului, precizeaza, la randul sau, Le Nouvel Observateur. Ministrul sirian de Externe, Walid al-Moallem, a afirmat ca votul cvasi-unanim de sambata, de la sediul Ligii Arabe de la Cairo, referitor la suspendarea Siriei din Liga, a fost "rusinos si calomnios". "Vrem ca rolul Ligii Arabe sa fie un rol de sustinere, dar daca arabii vor sa fie conspiratori, e treaba lor", a declarat acesta intr-o conferinta de presa.

Citeste si Jurnalul!

Foto: digitaljournal.com

Joc politic riscant in Grecia: Cel mai puternic partid de opozitie nu voteaza noi masuri de austeritate... Scanerele corporale din aeroporturi, aprobate de Comisia Europeana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x