Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Reportaj Al Jazeera: Moldovencele, sclave sexuale in Occident

In lume sunt peste 1,4 milioane de sclavi sexuali, iar traficul international de carne vie este in crestere, anunta postul de televiziune Al Jazeera. Din sutele de mii de persoane traficate, majoritatea sunt femei. Sau mai bine spus tinere care doar ce au implinit 14 ani.


"Chisinau este capitala Republicii Moldova, cea mai saraca tara din Europa, locul unde tinerii sunt obligati sa mearga in strainatate ca sa supravietuiasca. Nu trebuie sa ne mire ca multe tinere cad in capcana traficului de fiinte umane", spune un reporter.

"Sunt din sudul Moldovei si am 20 de ani. Acolo m-am intalnit cu un baiat. Baiatul asta mi-a propus mie de lucru. El mi-a propus: 'Daca vrei sa muncesti si ma asculti pe mine vei avea multi bani. Eu iti fac documentele si pleci peste hotare'. Si am intrebat ce o sa lucrez. El mi-a spus ca o sa lucrez numai la consultatii. Ca o sa beau un pahar de ceai, de sampanie si atat", povesteste o fata.

Realitatea este ca, odata ajunse in tarile din Occident, fetele devin adevarate sclave sexuale.

"Le-am spus ca nu mai vreau sa fac asa ceva, dar nu m-au ascultat. Continuau sa-mi aduca clienti si sa-mi spuna ca am datorii foarte mari la ei pentru faptul ca mi-au platit pasaportul si biletele de avion", a declarat Dorina, o fata care a fost racolata intr-o retea de prostitutie.

In cazul in care tinerele din Republica Moldova reusesc sa fuga de proxeneti si sa se intoarca acasa, ele gasesc sprijin si uneori cer daune morale.Jurnalul
Recomandari