Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Revoltele peste ocean iau amploare. Noi imagini filmate cu doar câteva minute înainte de moartea lui George Floyd

Pentru a patra noapte la rând, Statele Unite sunt în fierbere. Sute de mii de oameni s-au luptat cu poliția, revoltaţi de moartea lui George Floyd.

Bărbatul de culoare a decedat după ce mai mulţi poliţişti l-au imobilizat, iar unul dintre ei l-a apăsat cu genunchiul pe gât. Situația este inflamată de rezultatul autopsiei care exclude moartea prin strangulare şi dă vina pe problemele cardiace ale bărbatului.

Este arestat și acuzat de crimă!, a declarat procurorul Mike Freeman.

Haosul continuă în Statele Unite după ce proteste violente au erupt în urmă uciderii cu sânge rece a lui George Floyd de către poliția din Minneapolis, Minnesota.

Protestatarii au început să iasă în stradă în numere impresionante după moartea lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un polițist alb în statul Minnesota după un incident minor, pentru a cere dreptate și pentru a își arăta furia față discriminarea instituționalizată și brutalitatea poliției.

Deși unele proteste au fost pașnice și liniștite, în majoritatea orașelor americane în care oamenii au ieșit în stradă, haosul a devenit regulă. Durerea și furia americanilor este resimțită puternic în aproape toate statele Uniunii – 32 de orașe americane din 22 de state, inclusiv Washington DC, au devenit scena protestelor.

Pentru mai multe detalii, urmăriți materialul de mai sus!

Recomandari