Antena Căutare

Rezerva Federală a SUA a redus dobânda cheie pentru prima oară după 2008 şi lasă deschisă posibilitatea pentru noi tăieri

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a redus dobânzile miercuri, pentru prima oară după 2008, şi a semnalat disponibilitatea ca scăderea costurilor de împrumut să continue dacă va fi nevoie, citând îngrijorările provocate de economia mondială şi inflaţia scăzută, transmite Reuters.

În urma deciziei Fed, indicele dolarului a urcat miercuri cu 0,22%, la 98,264.

Pieţele financiare au anticipat în mare măsură reducerea dobânzii de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 2%-2,25%.

Fed a anunţat într-un comunicat, după o şedinţă de politică desfăşurată pe parcursul a două zile, că a decis reducerea dobânzilor ”având în vedere implicaţiile perspectivelor economiei mondiale, precum şi presiunile inflaţioniste scăzute”.

Banca centrală a arătat că va continua să monitorizeze ”cum vor afecta economia informaţiile viitoare”, adăugând că ”va acţiona în mod corespunzător pentru a susţine”expansiunea economică pe termen lung.

Decizia i-a nemulţumit pe preşedintele Fed din Boston şi din Kansas City, Eric Rosengren şi Esther George, care s-au opus măsurii.

Preşedintele american Donald Trump va fi probabil dezamăgit că Fed nu a decis o reducere mai mare a dobânzii, aşa cum a solicitat el.

Trump a afirmat în repetate rânduri că banca centrală şi preşedintele Fed, Jerome Powell, nu fac suficient pentru a susţinere eforturile administraţiei de stimulare a creşterii economice.

Fed a anunţat în comunicat că apreciază în continuare că piaţa muncii este ”solidă” şi a adăugat că cheltuielile populaţiei au crescut. Banca centrală a arătat în schimb că cheltuielile companiilor şi inflaţia sunt scăzute.

Potrivit Fed, reducerea dobânzii ar trebui să ajute la revenirea inflaţiei la obiectivul de 2%, dar incertitudinile referitoare la perspective se menţin.

Banca centrală a subliniat că va opri reducerea deţinerilor masive de obligaţiuni, începând de la 1 august, cu două luni înainte de termenul stabilit anterior.

Sursa : news.ro

Washingtonul ar deţine informaţii despre moartea lui Hamza ben Laden, fiul lui Osama ben Laden... Statele Unite impun sancţiuni ministrului iranian de Externe Mohammad Javad Zarif...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x