Antena Căutare

Rohani cere SUA să ridice sancţiunile dacă vor să ajute Iranul în lupta împotriva epidemiei noului coronavirus

Statele Unite să ridice sancţiunile impuse Iranului, dacă Washingtonul vrea să ajute Teheranul să controleze pandemia noului coronavirus, a îndemnat luni preşedintele iranian Hassan Rohani, subliniind însă că ţara sa nu intenţionează să accepte un ajutor umanitar american, relatează Reuters.

”Liderii americani mint (...). Dacă vor să ajute Iranul, tot ceea ce trebuie să facă este să ridice sancţiunile (...). Apoi vom putea face faţă epidemiei coronavirusului”, a subliniat el într-o alocuţiune televizată.

Potrivit Ministerului iranian al Sănătăţii, Iranul este principalul focar al contagiunii în Orientul Mijlociu, cu peste 21.000 de cazuri de infectare, inclusiv 1.700 de morţi.

Virusul ucide în medie o persoană la zece minute.

Donald Trump a anunţat duminică faptul că a propus Iranului un ajutor umanitar din partea Statelor Unite în lupta împotriva noului coronavirus.

Trump a anunţat că a transmis Iranului, Coreei de Nord şi altor ţări că Statele Unite sunt dispuse să le ajute în lupta împotriva covid-19.

El a anunţat, la Casa Albă, că a discutat despre noul coronavirus cu omologul său chinez Xi Jinping şi a spus că este ”un pic furios” pe China, de unde s-a răspândit pandemia din decembrie.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a respins duminică acest ajutor, pe care l-a catalogat drept ”ciudat” din partea unor lideri americani pe care i-a catalogat drept ”şarlatani şi mincinoşi”.

Sursa : news.ro

Trump discută cu Xi Jinping despre coronavirus, se declară ”un pic furios” pe China şi propune Iranului şi Coreei de Nor... Bilanţul oficial al epidemiei noului coronavirus în Germania creşte la 22.672 de cazuri şi 86 de morţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x