Antena Căutare

Roman condamnat pe nedrept in Franta: A facut trei luni de puscarie in locul altcuiva

Un roman care a facut puscarie in locul unui infractor a fost eliberat din arest, vineri dupa-amiaza, de autoritatile franceze. Barbatul a fost condamnat pe nedrept, in baza unei amprente ADN, informeaza lavoixdunord.fr.



In urma analizelor, a devenit evident ca acest ADN nu corespunde celui care l-a trimis pe Marius Murariu din Romania intr-o inchisoare din Franta.

Opt ani de cosmar

Cosmarul romanului a inceput in anul 2003 cand, in numai o ora si jumatate, sase masini au fost talharite la semafor intre Lille si Ronchin. Pe parbrizul uneia dintre masini, urmele de sange gasite au permis descoperirea unei amprente genetice.

La vremea respectiva, s-a crezut ca ADN-ul ii apartinea lui Marius Murariu. Astfel ca, in 2004, tanarul din Botosani, muncitor agricol, a fost condamnat in lipsa la doi ani de inchisoare.

In 24 mai 2011, botosaneanul a fost arestat in baza unui mandat european. Dupa cateva zile petrecute intr-o inchisoare din Bucuresti, a fost transferat la Lille, unde a fost trimis dupa gratii.

Avocatul romanului: "E o poveste de nebuni"

Marius Murariu a declarat, in timpul procesului, ca nu a pus niciodata piciorul in Franta.

"E o poveste de nebuni", a declarat Julien Bensoussan, avocatul romanului. "Citand toate fisele penale, am descoperit ca persoana care spunea ca se numeste Murariu, avea 1,63 metri si era originar, dupa toate probabilitatile, din Africa de Nord", mai spune avocatul. Adevaratul Marius Murariu are o inaltime de peste 1,90 metri.

Se pare ca omul care a uzurpat identitatea lui Marius Murariu a facut-o de cel putin cinci ori in cursul itinerariului sau de delincvent, mai informeaza lavoixdunord.fr.

"E de necrezut ca nimeni nu a remarcat nimic", a mai spus avocatul romanului.

Marius Murariu a iesit vineri seara din inchisoare cu 50 de euro in buzunar si nimic altceva. „E teribil", spune avocatul sau. „Franta l-a condamnat pe nedrept, iar ambasada Romaniei imi spune ca nu a prevazut asa ceva", a adaugat avocatul.
Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Muammar Gaddafi: "Pregatiti-va! Vom ucide inamicul, fie ca este libian sau strain"... Un orasel din Italia si-a declarat independenta, in semn de protest fata de masurile de austeritate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x