Antena Căutare

Romania, declarata "Tara Anului", la Targul de produse BIO de la Nurnberg

Strainii se dau in vant dupa produsele romanesti bio. Asta in timp ce noi, romanii, preferam, de multe ori fast foodurile. Dar, producatorii eco si-au luat revansa. Au avut cel mai mare pavilion la targul de la Nurnberg. Iar Romania a fost declarata "Tara Anului". Iar producatorii i-au fascinat pe straini. Au avut cu ce.

Oficialii nemti si producatori ecologici straini s-au inghesuit la standurile bio ale romanilor. Au gustat sucuri de fructe, ceaiuri, vinuri sau lactate, aduse direct din "Tara Anului" in materie de produse ecologice: Romania.

55 de producatori romani si-au prezentat bunatatile bio in Germania. Participarea tarii noastre la targ a costat statul roman aproximativ 700 de mii de euro. O investitie pe masura asteptarilor pentru viitor.

“Eu imi doresc sa nu fim doar o tara exportatoare de materie bio, sa si procesam bio”, a spus europarlamentarul Daciana Sarbu. Pentru unii agricultori romani este deja o realitate.

Domnul Florea, de exemplu, produce tot soiul de dulceturi ecologice. “Am pornit printr-un proiect pe fonduri europene. Proiectul nu a fost aprobat, dar am ramas cu investitia si datorita investitiei am trecut la procesare pentru ca ar fi fost pacat sa pierdem acesti trandafiri”, spune el.

Singurul regret al producatorilor este ca romanii nu le apreciaza bunatatile asa cum o fac vesticii. Din toate produsele noastre, miere, fructe de padure, suc, in Romania se vinde doar 2%, spune Dorin Dogaru, producator bio.

Romania are peste trei milioane de agricultori bio.

A cazut o parte a tavanului sarcofagului ce acopera reactorul de la Cernobil!!!... Suma cu care s-a vazut un tablou al unui artist roman a depasit toate asteptarile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x