Antena Căutare

Rusia cere garantii juridice cu privire la scutul antiracheta din Romania

Ministerul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a cerut, marti, garantii juridice din partea SUA, cu privire la amplasarea scutului antiracheta american la baza militara Deveselu din Romania, informeaza AFP.

"In aceasta situatie, este si mai necesar sa primim garantii juridice din partea Statelor Unite, asupra faptului ca sistemul antiracheta care urmeaza sa fie amplasat in Europa nu este indreptat impotriva fortelor strategice nucleare ruse"


Washingtonul si Bucurestiul au mai facut, astfel, un pas spre viitorul scut antiracheta alegand sa amplaseze interceptori la o baza din sudul Romaniei.

Partea ciudata este ca baza aeriana aleasa pentru acest scut, privit cu neincredere de Moscova, a fost construita in 1952 cu ajutorul Uniunii Sovietice si a primit primele avioane MIG stationate in Romania, comenteaza AFP.

"S-a optat si noi am aprobat ca locul de amplasare a sistemului antiracheta sa fie in fosta baza aeriana de la Deveselu, judetul Olt", a declarat presedintele Traian Basescu.

Baza va gazdui 24 de rachete de interceptare SM-3 de noua generatie in mijlocul campului, la circa o suta de kilometri de Bulgaria. Circa 200 de militari americani vor fi stationati acolo, dar acest numar ar putea creste pana la 500.

sursa:Antena3

foto: charlierose.com

Viata lui Osama Bin Laden, cel mai cautat om de pe planeta... Julian Assange: Facebook, cel mai puternic instrument de spionaj inventat vreodata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x