Antena Căutare

Rusia isi mentine baza militara din portul sirian Tartus

Rusia isi pastreaza baza navala militara din portul sirian Tartus, in ciuda escaladarii violentelor din aceasta tara, a declarat viceamiralul Viktor Chirkov, seful marinei militare ruse.

"Flota rusa va continua sa foloseasca facilitatile portului Tartus. Avem nevoie sa mentinem intretinerea si suportul tehnic pentru navele noastre care participa la misiuni impotriva piratilor din Golful Aden" a mai spus Chirkov.

Tot el a mai adaugat ca zona mediteraneana ramane un punct strategic pentru interesele Rusiei, relateaza RIA Novosti. Aici se desfasoara in prezent exercitii de manevra ale marinei ruse, dar navele participante nu vor ancora in portul Tartus.

La sfarsitul lunii trecute, oficialii de la Moscova au respins acuzatiile lansate de media occidentala conform carora navele rusesti ar transporta armament si munitie pentru fortele proguvernamentale din Siria.

Baza navala de la Tartus a fost deschisa in urma unui acord dintre Uniunea Sovietica si Siria, din 1971, in perioada Razboiului Rece. Rusia a pastrat legaturi stranse de aparare cu administratia de la Damasc si continua sa fie principalul furnizor de armament al tarii arabe.

Sursa: Antena3.ro

Foto: mahalo.com

Vicepremierul Ungariei: "Nu vom renunta niciodata la ideea autonomiei pentru cetatenii din afara granitelor"... Tensiuni transfrontaliere: Turcia, pe urmele PKK in Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x