Antena Căutare

Rusia vrea sa-si redeschida facilitatile militare din Cuba si Vietnam

Rusia negociaza redeschiderea instalatiilor militare din Cuba si Vietnam, potrivit unui anunt al comandantului marinei ruse, viceamiralul Viktor Cirkov, citat de AFP. "Negociem pentru ca fortele navale ruse sa poata sa poata fi stationate si in afara granitelor Rusiei (...)Studiem problema infiintarii unor puncte de sustinere materiala si tehnica in Cuba, Seychelles si in Vietnam ", a declarat oficialul.

Rusia a anuntat in 2001 abandonarea bazei sale navale din golful Cam Ranh, din sudul Vietnamului, inchiriat in virtutea acordului semnat in 1979 intre Hanoi si URSS. Iar din Cuba s-a retras, de asemenea, cu ani in urma. Moscova a motivat pe atunci ca deciziile au fost luate din cauza necesitatii de a-si concentra eforturile pentru a contracara in special amenintarea terorista.

Rusia nu a pastrat, in afara de portul din Sevastopol, din Crimeea (Ucraina), acolo unde este momentan flota din Marea Neagra, decat "un punct de realimentare si asistenta tehnica", in portul din Tartus, in Siria, utilizat de marina rusa inca din 1970.

Foto: turkeytribune.com

Stare de urgenta in Siberia: Mii de hectare de vegetatie, in flacari... Esec: ONU nu a reusit sa ajunga la un acord privind comertul cu arme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x