Antena Căutare

S-a dat lege! Părinții nu mai au voie să își boteze copiii cu aceste nume

Parlamentul tadjik a adoptat o lege care interzice părinților să își boteze copiii cu nume de obiecte sau animale sau care sunt "străine culturii și tradițiilor" din Tadjikistan. 

Parlamentul tadjik a adoptat o lege care interzice părinților să își boteze copiii cu nume de obiecte sau animale sau care sunt "străine culturii și tradițiilor" din Tadjikistan.

"Nu vom mai înregistra nume străine sau care aduc atingere onoarei și demnității", a declarat ministrul tadjik al justiției, Sokmurod Rustam.

Astfel, va exista o listă cu 10.000 de prenume, din care părinții își pot alege. Presedintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, criticase anterior alegerea unor nume "triste sau înspăimântătoare" pentru copii, precum "Lup", "Secure" sau "Mătura".

În 2007, el și-a schimbat numele de familie rusesc din Rahmonov in Rahmon, din respect față de tradițiile ancestrale ale fostei republici sovietice din Asia Centrală.

Articolul continuă după reclamă
ULTIMA ORĂ! Explozie la Roma, în fața unui oficiu poștal. Presa din Italia vorbește despre o mașină distrusă... Omenirea își ține răsuflarea! Rusia și Statele Unite, amenințări fără precedent. Suntem în pragul unui război mondial?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x