Antena Căutare

A fost făcut anunțul! Care este salariu mimin pentru românii din Italia în 2019. Cât câștigă o persoană care lucrează în domeniul casnic

Ca la începutul fiecărui an, salariile minime pe economie pentru români au fost anunțate. Astfel cei care lucrează în sectorul casnic precum bonele, menajerele și îngrijitoarele vor câștiga conform următorului tabel.

Ministrul Muncii a făcut anunțul pentru românii din Italia ,,Oferim salarii mari, oferte clare''. Care este salariu minim pe care un român care lucrează în Italia îl va primi

Ca la începutul fiecărui an, salariile minime pe economie pentru români au fost anunțate. Astfel cei care lucrează în sectorul casnic precum bonele, menajerele și îngrijitoarele vor câștiga conform următorului tabel.

A fost făcut anunțul! Care este salariu mimin pentru românii din Italia în 2019. Cât câștigă o persoană care lucrează în domeniul casnic

A fost făcut anunțul! Care este salariu mimin pentru românii din Italia în 2019. Cât câștigă o persoană care lucrează în domeniul casnic

Astfel, Guvernul italian a decis să introducă un salariu minim pe economie de 5,61 euro pe oră pentru persoanele necalificate care activează în acest sector considerat ,,munca de jos'' . Cu toate acestea, la un calcul simplu, un român care lucrează o oră ca îngrijitor, guvernant sau menajeră în casă câștigă minim 30 de lei, în condițiile în care la ei în țară nu primesc acești bani.

Din păcate multe familii de români sunt nevoie să lucreze în Italia și în alte țări pentru a avea grijă de copii și de familie de la distanță.
Partea negativă a celor din diasporă este că în România, rămân bunici cu copii sau familii destrămate, totul pentru a avea un venit mai bun.

De asemenea, Ministrul Muncii a făcut un anunț pentru românii din Italia ,,Oferim salarii mari, oferte clare''.

"Am pus bazele unei colaborări importante cu ministrul Natalia Intotero (ministrul pentru Românii de Pretutindeni, n.r.), cu sindicatele şi patronatele din construcţii, cu specialişti din ANOFM şi Ministerul Muncii pe ocupare. În luna februarie vom face în Italia, la Milano sau Torino, o bursă a locurilor de muncă pentru românii noştri care muncesc acolo. Mergem cu oferte clare, pe perioade clare. Sindicatele şi patronatele din construcţii, patronii mai ales, au spus că vor mai pune şi ei iar salariul minim va ajunge la 3.500 - 4.000 lei net, în mână. Sperăm să începem uşor, uşor să ne aducem specialiştii acasă", a declarat Marius Budăi, la postul Antena 3.
Ministrul a arătat, totodată, că România a ajuns în situaţia unei ţări cu deficit de angajaţi, însă exodul forţei de muncă s-a redus considerabil.

"În decembrie 2016 şomajul era 4,8%. În iulie 2018 şomajul este de 3,48%. Asta înseamnă că măsurile pe care le-am luat, măsuri de ocupare, de stimulare a angajatorului să angajeze, şi aici aş vorbi de un program de mare succes care începe să-şi facă vizibile rezultatele, acel program pentru ucenicie. Am intrat din paradigma unui stat cu şomaj ridicat în paradigma unui stat cu deficienţă de angajaţi. Există clar o deficienţă de forţă de muncă. De aici acele măsuri referitoare la burse de locuri de muncă pentru românii noştri de pretutindeni, să încercăm să îi aducem acasă, dar în paralel avem nevoie de muncitori, pentru că avem programe mari de investiţii pe care trebuie să le punem în practică şi avem nevoie de forţă de muncă", a precizat Marius Budăi.

Sursă: stiridiaspora.ro

FOTO | Ți se face pielea de găină. Ce au găsit ofițerii de securitate de pe un aeroport din Berlin în pantalonii unui pa... E oficial! Marea Britanie iese din Uniunea Europeană pe 29 martie. Ce se schimbă pentru români...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x