Antena Căutare

Sarbatoare la Chisinau: Orasul a implinit 576 de ani de la prima atestare documentara

Locuitorii Chisinaului au sarbatorit 576 de ani de la prima atestare documentara a orasului cu salve de tun si defilari calare. La festivitatile din capitala Republicii Moldova a luat parte si fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu.

Garda de Onoare a orasului Alba Iulia a dat startul festivitatilor de la Chisinau. Cei 576 de ani de la prima atestare a orasului au fost celebrati cu focuri de tun si o parada militara. Edilul-sef al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, insotit de fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, a depus o coroana de flori la statuia lui Stefan cel Mare.

“Oricine vine si viziteaza Chisinaul, ramane cu o impresie placuta, cu toate greutatile pe care le avem aici”, a declarat Chirtoaca.

In centrul capitalei moldovene s-au ridicat corturi unde locuitorii orasului au putut servi mancaruri traditionale moldovenesti. In Piata Marii Adunari Nationale a fost organizat un spectacol, iar festivitatile de la Chisinau s-au incheiat cu un foc de artificii.

Ministrul turc de Externe: "Vom riposta din nou in cazul in care vor mai exista incidente la frontiera cu Siria&quo... Doua tornade au ravasit Franta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x