Căutare Live

Scriitoarea Elizabeth Wurtzel, cunoscută pentru romanul autobiografic „Prozac Nation”, a murit

Elizabeth Wurtzel, care a publicat la vârsta de 27 de ani romanul autobiografic „Prozac Nation”, adaptat pentru marile ecrane în urmă cu două decenii, a murit marţi, la New York.

Scriitoarea avea 52 de ani şi suferea de cancer la sân, potrivit presei americane.

Ea fusese diagnosticată cu această boală în 2015 şi a scris despre experienţă în New York Times. A suferit o dublă mastectomie, însă a murit din cauza matastazelor, a spus soţul ei, Jim Freed.

Romanul de debut, „Prozac Nation”, a fost lansat în 1994 şi a fost apreciat de public şi de majoritatea criticilor. În carte, ea a tratat problema naţională a depresiei. Sinceră şi dezinhibată, relatarea lui Wurtzel - de la perioada în care a studiat la Harvard, consumul de droguri, aventurile sexuale şi problemele din copilărie - a schimbat maniera de scriere a memoriilor.

Totuşi, unii critici au considerat-o pe autoare narcisistă. „Este o Sylvia Plath cu ego-ul Madonnei”, a scris Ken Tucker despre Wurtzel în septembrie 1994, în The New York Times Book Review.

„Prozac Nation” a fost adaptat pentru marele ecran în 2001, cu Christina Ricci în rol principal.

Elizabeth Wurtzel a continuat să scrie romane şi articole pentru diverse reviste. A publicat în 1998 colecţia de eseuri „Bitch” şi în 2002, „More, now and again: a memoir of addiction”, între altele.

Sursa : news.ro

Guaido îndeamnă la manifestaţii joi, vineri şi sâmbătă după ce depune jurământul de preşedinte al Parlamentului în Aduna... Un bărbat fugar, căutat după ce a deschis focul asupra unor copii care au aruncat cu bulgări de zăpadă în maşina sa şi a...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri