Antena Căutare

Scriitorul Juan Eduardo Zúñiga, cunoscut pentru „Trilogia Războiului Civil”, a murit la vârsta de 101 ani

Scriitorul spaniol Juan Eduardo Zúñiga, cunoscut pentru „Trilogia Războiului Civil”, a murit pe 24 februarie, la vârsta de 101 ani, informează TVE.

Zúñiga, recompensat între altele cu premiile Cervantes şi Nacional de las Letras Españolas, a murit la Madrid.

Pasionat de Rusia şi literatura rusă, Zúñiga a fost şi eseist, traducător şi critic literar.

Născut în Madrid, în 1919, a urmat cursuri de Artă, Filozofie şi Litere şi s-a specializat în literatura slavă şi în cea spaniolă a secolului XIX.

În 1951, şi-a publicat primul roman, „Inútiles totales”, iar în 1962, „El coral y las aguas”. În 1967, a scris eseul „Los artículos sociales de Mariano José de Larra”, iar în 1980, cartea de povestiri „Largo noviembre de Madrid”, prima din „Trilogia Războiului Civil”.

Ea a fost urmată de „Capital de la gloria” şi „La tierra será un paraíso”, în 1989 şi 2004, iar prin ele a umanizat consecinţele barbariei Războiului Civil.

A editat numeroase studii despre literatura slavă, cu precădere cea rusă şi bulgară. Între operele lui se remarcă şi biografia „Los imposibles afectos de Ivan Turgueniev” (1977).

Zúñiga a şi tradus numeroşi romancieri şi poeţi din estul Europei, dar şi autori portughezi, precum Urbano Tavares Rodrigues şi Mario Dionisio.

Sursa : news.ro

Coronavirus - Un hotel din Tenerife, unde a fost testat pozitiv un cetăţean italian, în carantină. Primul caz confirmat ... E jale în Italia! După Milano, coronavirusul se răspândește și în zona de sud a Peninsulei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x