Antena Căutare

Seismul din Turcia: Bilantul negru a ajuns la 459 de morti, autoritatile accepta ajutor international

Bilantul seismului de 7,2 grade pe scara Richter, produs duminica, in estul Turciei, a ajuns la 459 de morti si 1.350 de raniti, echipele de interventie continuand cautarile printre daramaturi, informeaza AFP. Surse diplomatice au anuntat ca Turcia va accepta ajutor din strainatate, inclusiv din partea Israelui.

UPDATE 12.00: Un baiat in varsta de 10 de ani a fost gasit in viata, aseara, sub daramaturile imobilului de sapte etaje in care locuia, din provincia Van, la peste 54 de ore dupa seismul violent care a lovit regiunea duminica.

Initial, Guvernul de la Ankara a refuzat ofertele de asistenta. Dupa ce serviciile de gestionare a situatiilor de urgenta au avertizat insa ca sunt necesare locuinte prefabricate pentru a-i adaposti pe sinistrati, oficialii turci par a se fi razgandit.

In momentul de fata, numerosi supravietuitori ai dezastrului din provincia Van dorm sub cerul liber, in frig si ploaie.

Israelul a oferit asistenta imediat dupa seism, in pofida relatiilor tensionate dintre cele doua tari.

"Turcia ne-a cerut locuinte mobile pentru adapostirea sinistratilor", a declarat marti seara purtatorul de cuvant al Ministerului israelian de Externe, Yigal Palmor. "Am acceptat imediat si vom vedea rapid ce putem trimite", a adaugat el.

Regele Mihai, deschidere de ziar in The Times: "Ceai cu Hitler, toast cu Mussolini"... Amanta unui parlamentar britanic, cel mai bun spion rus din ultimii 30 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x