Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Sentință istorică! Doi preoți și un grădinar au fost condamnați la închisoare pentru violarea unor copii surzi. Alţi 15 clerici au fost puşi sub acuzare

Preoții Horacio Corbacho și Nicola Corradi au fost condamnați astăzi la 45 și, respectiv, 42 de ani de închisoare, pentru abuzuri sexuale asupra unor copii surzi. Grădinarul, Armando Gomez, a fost condamnat la 18 ani pentru crime similare.

Doi preoți și un grădinar au fost condamnați la închisoare pentru violarea unor copii surzi

Hotărârea vine după un proces istoric în Argentina. Faptele de care sunt învinuiți preoții, dar și grădinarul, s-au întâmplat între 2004 și 2016.

Pe parcursul procesului, care a debutat la începutul lunii august în Mendoza, un oraş din vestul Argentinei, şi care s-a desfăşurat cu uşile închise, 43 de dosare au fost examinate şi 13 victime au fost audiate, dintre care unele au fost violate în perioade în care aveau vârste cuprinse între patru şi 17 ani. Cei trei inculpați sunt acuzați de 25 de fapte de abuz sexual agravat, abuz simplu și corupție asupra minorilor.

În audierile procesului, au fost aduse mărturiile tinerilor și bărbaților despre presupuse încălcări ale legii comise de preoți în căminele lor și în băile școlii. De asemenea, au raportat că au suferit abuzuri și au fost forțați să vizioneze imagini pornografice.

În acest dosar uriaş din Argentina, un fost băiat de altar, Jorge Bordon, acum în vârstă de 50 de ani, a fost deja condamnat anul trecut la 10 ani de închisoare după ce a recunoscut că a abuzat cinci victime. Alţi 15 clerici au fost puşi sub acuzare şi urmează să fie judecaţi în alte două procese.

Institutul Provolo, aflat la poalele Munţilor Anzi în oraşul Mendoza, la 1.000 de kilometri est în raport cu Buenos Aires, a fost închis în 2016 după izbucnirea acestui scandal.

Acest stabiliment gratuit găzduia elevi surzi cu origini modeste, care locuiau în timpul săptămânii la internat şi îşi vizitau familiile în weekend.

Surse: agerpres.ro și eluniverso.com

Citește și: Doi preoți și un grădinar au fost condamnați la închisoare pentru violarea unor copii surzi

Recomandari